ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι απέρριψε 50εκ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα του δίνει 35εκ.

Ο Μέσι απέρριψε 50εκ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα του δίνει 35εκ.
Μέσι-Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι επιθυμεί να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα και γι' αυτό απέρριψε τεράστια πρόταση από την Κίνα. Η Μπαρτσελόνα, πάντως, όχι μόνο καθυστερεί, αλλά εμφανίζει και "ταβάνι" στις δυνατότητές της.

Το νέο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι έχει εξελιχθεί σε μέγα ζήτημα τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική των τελευταίων ετών, που θέλει μία ομάδα να "δένει" τα αστέρια της πάνω από δύο χρόνια πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό τους, οι Καταλανοί έχουν χειριστεί με διαφορετικό τρόπο τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ανανέωσαν πρώτα πολλούς άλλους παίκτες (μεταξύ των οποίων τους Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες) και άφησαν για το τέλος τον Αργεντινό.

Ο 29χρονος αρχισκόρερ του συλλόγου διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και δεν έχει δείξει σημάδια αποχώρησης μέχρι στιγμής. Εξάλλου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της μαδριλένικης " Marca", έχει πολλούς λόγους για να παραμείνει κάτοικος Βαρκελόνης και να γίνει "ο μπλαουγκράνα Τότι".

Ένας εξ αυτών είναι η σύντροφός του, Αντονέλα, η οποία θα άφηνε την Ισπανία μόνο για την πατρίδα τους, το Ροσάριο της Αργεντινής, κάτι που ποδοσφαιρικά δεν είναι εφικτό για τον Μέσι. Επιπλέον, ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 5χρονος Τιάγκο, αποτελεί ήδη... προϊόν της Μπαρτσελόνα, αφού πηγαίνει στο σχολείο του συλλόγου μαζί με τους γιους του Λουίς Σουάρες και του Ζεράρ Πικέ.

Ο ίδιος ο Μέσι έχει αποδείξει από την πλευρά του ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η παραμονή του στο "Καμπ Νόου" και γι' αυτό σε αυτό το διάστημα της αναμονής, έχει απορρίψει πρόταση με καθαρές ετήσιες απολαβές ύψους 50.000.000 ευρώ από την Κίνα.

Οι νταμπλούχοι Ισπανίας, από την πλευρά τους, βρίσκονται σε μία περίοδο σύναψης νέων χορηγικών συμφωνιών ή επαναδιαπραγμάτευσης προς τα πάνω παλιών, ώστε να καταφέρουν να βρουν τους πόρους για να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Μέσι με το απαραίτητο αντιπροσωπευτικό πακέτο απολαβών.

Αν και ο σύλλογος είχε τα μεγαλύτερα έσοδα από κάθε άλλον στον πλανήτη κατά το οικονομικό έτος 2015-2016, οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν διαμηνύσει στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, ότι το νέο συμβόλαιο δεν γίνεται να ξεπερνάει σε απολαβές τα 35.000.000 ευρώ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επαφές των δύο πλευρών σε επίσημο επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που ωστόσο μοιάζει λογικό, αφού ο σύλλογος βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή τόσο στο Champions League όσο και στην Primera Division. Εξάλλου, στη λίστα των προτεραιοτήτων ανελίχθηκε η εύρεση διαδόχου του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο και γι' αυτό η ανανέωση του Μέσι ίσως καθυστερήσει λίγο παραπάνω.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ