ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Νταβιντ Λουίζ, ο αντι-Πουγιόλ

Νταβιντ Λουίζ, ο αντι-Πουγιόλ
PHOTOGRAPH: EDDIE KEOGH/REUTERS

Στο πρόσωπο του Νταβίντ Λουίζ, βλέπει η Μπαρτσελόνα τον καλύτερο αντικαταστάτη του αρχηγού της, Κάρλες Πουγιόλ. Πέρα από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ικανότητες που έχει ο Βραζιλιάνος, έχει και το μαλλί για να αντικαταστήσει επάξια τον... Πουγιόλ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Τσέλσι, Νταβίντ Λουίς, είναι ο εκλεκτός της Μπαρτσελόνα για την ενίσχυση της οπισθοφυλακής της ενόψει καλοκαιριού. Εκτός από τον Νεϊμάρ, ο σύλλογος χρειάζεται έναν παίκτη που θα ηγηθεί στην άμυνα, μιας και φέτος ήταν ένα από τα αδύναμα σημεία της ομάδας.

Αν και προτεραιότητα του Βιλανόβα για την άμυνα, ήταν ένα άλλος Βραζιλιάνος, ο Τιάγκο Σίλβα της Παρί Σεν-Ζερμέν, η μεταγραφή του, είναι σχεδόν αδύνατη, λόγω του υπέρογκου μισθού που ζητάει ο παίκτης. Έτσι, ο Νταβίντ Λουίζ, έχει επιλεγεί να γίνει ο αντι-Πουγιόλ, για την Μπαρτσελόνα.

Ο αμυντικός της Τσέλσι, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνουν οι "μπλαουγκράνα". Είναι νεαρός, 26 ετών είναι μόνιμα βασικός σε Τσέλσι και εθνική Βραζιλίας, άρα έχει μεγάλη εμπειρία από σημαντικά παιχνίδια, ενώ αν και αμυντικός, μπορεί να σκοράρει συχνά με της προωθήσεις και το φαρμακερό του σουτ.

Ένας άλλος Βραζιλιάνος που ήταν στη λίστα, ο Μαρκίνιος, της Ρόμα, απορρίφθηκε μιας και δεν είχε συμμετοχή με την ομάδα του σε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς. Ο Βιλανόβα, είναι κι αυτός θετικός για την απόκτηση του Νταβίντ Λουίς.

Ο Νταβίντ Λουίς, πέρα από καλός παίκτης, έχει και ήρεμη εξωγηπεδική ζωή, κάτι που το μετράνε αρκετά στο σύλλογο της Καταλονίας. Επιπλέον είναι κολλητός με τον Νεϊμάρ, που μόλις τον έκλεισε η Μπαρτσελόνα.

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, η Μπάρτσα θα πρέπει να δώσει στην Τσέλσι περίπου 25.000.000 ευρώ, ενώ στον παίκτη θα έκανε απόλυτα ένα συμβόλαιο κοντά στα 6.000.000 ευρώ το χρόνο, ποσά τα οποία μπορεί να διαθέσουν οι Καταλανοί.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πάντως, μετά και την επίσημη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου του Λονδίνου, από τον Μουρίνιο, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του παίκτη του.

Ο ίδιος ο Νταβίντ Λουίζ πάντως σίγουρα δεν θα ήταν αρνητικός σε μια μετακόμιση στη Βαρκελώνη, αφού όπως δήλωσε με χιούμορ : "Αν τελικά πάω, θα είναι και εύκολο για μένα αφού γνωρίζω ισπανικά".

Τέλος, ήδη αρκετοί φίλοι των "μπλαουγκράνα", έχουν αρχίσει να βλέπουν θετικά την απόκτηση του Νταβίντ Λουίζ, αφού πέρα από το ότι είναι ένας παίκτης που θα μπορέσει να αντικαταστήσει επάξια τον Κάρλες Πουγιόλ, "φέρνει" πολύ και στον αρχηγό τους, διατηρώντας την ίδια χαρακτηριστική αφάνα:

Νταβιντ Λουίζ, ο αντι-Πουγιόλ
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ