ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Νέος κίνδυνος για Μπαρτσελόνα εξαιτίας μεταγραφής ανηλίκου

Νέος κίνδυνος για Μπαρτσελόνα εξαιτίας μεταγραφής ανηλίκου

Η Γκρέμιο ετοιμάζεται να καταγγείλει την Μπαρτσελόνα στη FIFA για αρπαγή 10χρονου ταλέντου από τη Βραζιλία με αθέμιτο τρόπο.

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με νέα ποινή από τη FIFA για παραβίαση των κανονισμών περί μεταγραφής ανηλίκου, αφού η Γκρέμιο συλλέγει στοιχεία ώστε να καταγγείλει τους Καταλανούς για αρπαγή του 10χρονου Μανού.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος ανήκει στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε και αγωνίζεται στις ακαδημίες της, ωστόσο στα τέλη Ιανουαρίου, με τη διαμεσολάβηση του Μαζίνιο, ταξίδεψε μαζί με τον πατέρα του και εκπρόσωπο της Γκρέμιο στη Βαρκελόνη, ώστε να δοκιμαστεί από τους Καταλανούς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, προκάλεσε εντύπωση στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, φωτογραφήθηκε με τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουίς Σουάρες.

Στις 7 Μαρτίου, όμως, δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της Γκρέμιο, με τον πατέρα του να εξηγεί ότι παραιτήθηκε από τη δουλειά του, διότι βρήκε εργασία στην καταλανική πρωτεύουσα, προκαλώντας τη μήνη των Βραζιλιάνων.

"Έχουμε 45 ημέρες προθεσμία από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στη Βαρκελόνη. Έχουμε γνώση ότι ο σύλλογος τον φιλοξένησε, όλα όσα λέμε έχουν επιβεβαιωθεί. Είναι εκεί και θα μείνει", εξήγησε στην " Globoesporte" ο δικηγόρος της Γκρέμιο, Νέστορ Νέιν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα καταγγείλει την Μπαρτσελόνα στη FIFA.

Οι νταμπλούχοι Ισπανίας υποστηρίζουν ότι δεν έχουν προβεί σε κάποια παράβαση και ότι οι δοκιμές του νεαρού έγιναν κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων του, ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος του ταλέντου του. Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, ο παίκτης έχει ενταχθεί σε μία τοπική ομάδα με την οποία συνεργάζεται η Μπαρτσελόνα, ώστε να μην φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση.

Οι Καταλανοί είχαν τιμωρηθεί με απαγόρευση εγγραφής καινούργιων ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα για δύο μεταγραφικές περιόδους, όταν έγινε γνωστό ότι είχαν προβεί σε πολλές παραβάσεις σε κανονισμούς περί μεταγραφής ανηλίκων. Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο του κανονισμού μεταγραφών της παγκόσμιας ομοσπονδία αναφέρει ρητώς ότι ένας ανήλικος παίκτης επιτρέπεται να παίρνει μεταγραφή σε σύλλογο άλλης χώρας μόνο εάν οι γονείς του μετακομίζουν στην εν λόγω χώρα εξαιτίας επαγγελματικών λόγων που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Η Γκρέμιο σκοπεύει να αποδείξει στη FIFA ότι η αλλαγή τόπου εργασίας του πατέρα του Μανού οφείλεται στην Μπαρτσελόνα και να διεκδικήσει αποζημίωση για τον παίκτη και ίσως και τιμωρία των Καταλανών.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ