ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Νεϊμάρ: "Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Copa América"

Νεϊμάρ: "Θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Copa América"

"Πονοκέφαλο" δημιουργεί στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να αγωνιστεί το καλοκαίρι του 2016 με την εθνική Βραζιλίας τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Copa América Centenario.

Το καλοκαίρι του 2014 αγωνίστηκε στο Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη χώρα του, Βραζιλία, μέχρι ο Καμίλο Σούνιγκα να τον θέσει εκτός με αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Το φετινό (2015) αγωνίστηκε στο Copa América της Χιλής, μέχρι η CONMEBOL να τον θέσει εκτός λόγω της συμπεριφοράς του στο ματς με την Κολομβία.

Ο Νεϊμάρ, ωστόσο, δεν προτίθεται να ξεκουραστεί το καλοκαίρι του 2016. "Θέλω να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Copa América Centenario", υποστήριξε ο Βραζιλιάνος άσος της Μπαρτσελόνα στο δίκτυο της Globo.

Το επετειακό Copa América Centenario διεξάγεται από 3 μέχρι 26 Ιουνίου, στις ΗΠΑ και η Βραζιλία ασφαλώς θα είναι παρούσα. Ο Ντούνγκα έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να παρατάξει τη βασική ομάδα της "σελεσάο", με τον Νεϊμάρ να βρίσκεται - φυσικά - εντός των πλάνων του.

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, ως άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι εθνικές ομάδες στελεχώνονται με παίκτες κάτω των 23 ετών, εκτός από τρεις από που μπορούν να υπερβούν το ηλικιακό αυτό όριο. Αυτοί του 2016 διεξάγονται στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας με το ποδόσφαιρο να ξεκινά στις 3 Αυγούστου και να ολοκληρώνεται στις 20 του μηνός.

Δεδομένων των ανωτέρω χρονοδιαγραμμάτων η Μπάρτσελόνα, ανησυχεί για το εάν θα μπορέσει ο Νεϊμάρ να αντέξει δύο συνεχόμενα τουρνουά προηγηθείσας μίας μακράς σεζόν που μπορεί να έχει (ξανά) τους "μπλαουγκράνα" στη διεκδίκηση τριών τροπαίων. Και κυρίως, πότε θα ξεκουραστεί ο Νεϊμάρ ;Το 2018 είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας...

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ