ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Νέα μπλεξίματα ο Μέσι για υπόθεση φοροδιαφυγής

Νέα μπλεξίματα ο Μέσι για υπόθεση φοροδιαφυγής

Ισπανικό δημοσίευμα. αναφέρει πως οι ισπανικές αρχές κατηγορούν τον Λιονέλ Μέσι για απόκρυψη 10.000.000 ευρώ μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του. Νέα μπλεξίματα για τον Αργεντινό.

Τα προβλήματα φοροδιαφυγής βρίσκονται πλέον στην ημερίσια διάταξη για τους αστέρες του ποδοσφαίρου. Ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Μουρίνιο και πολλοί ακόμη έχουν ανοιχτά μέτωπα με την δικαιοσύνη, αφού φαίνεται πως έχουν υπάρξει από μέρους τους παραβατικές συμπεριφορές είτε εν γνώσει τους είτε εν αγνοία τους. Πάντως, η ισπανική νομοθεσία έχει ανοίξει κάτι σαν βεντέτα μαζί τους, θέλοντας να διαλευκάνει το τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα μπλεξίματα αφορούν ανθρώπους που βρέθηκαν στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Και ο Ντι Μαρία είναι ανάμεσά τους.

Οι υποχρεώσεις με την εφορία είναι πολλές και ο Λιονέλ Μέσι είναι μπλεγμένος σε νέα υπόθεση φοροδιαφυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας "ABC". Τι αναφέρει αυτό; Πως ο 30χρονος Αργεντινός κατηγορείται τόσο από τις οικονομικές αρχές της Ισπανίας όσο και της Αργεντινής, ότι απέκρυψε μεγάλος μέρος των εσόδων που είχε το φιλανθρωπικό ίδρυμα με την ονομασία του, από το 2007 μέχρι το 2015. Μιλάμε για μια περίοδο οκτώ ετών, επομένως για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Με βάση το ρεπορτάζ, δεν δηλώθηκε ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ και χωρίς αυτό δεν μπορεί να επαληθευτεί αν χρησιμοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί το κοινωνικό πρόγραμμα με στόχο του να βοηθηθούν παιδιά με προβλήματα. Το ABC τονίζει ακόμα πως ο Μέσι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ίδρυμα για να καλυφθούν ιδιωτικά έξοδα της οικογένειάς του, η οποία φέρεται να επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κέρδη, χωρίς όμως να επενδύει στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει εδώ και μερικά χρόνια.

Μύλος η υπόθεση και μένει να φανεί το επόμενο διάστημα τι ακριβώς ισχύει. Πάντως, ο Μέσι τρέχει και δεν φτάνει με όλα αυτά τα ζητήματα!



TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ