ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτομέου: "Η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει στη La Liga"

FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu gestures prior to a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in San Joan Despi, Spain, Friday, July 25, 2014. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu gestures prior to a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in San Joan Despi, Spain, Friday, July 25, 2014. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, εξέφρασε τη στήριξή του στους Καταλανούς μετά την αίρεση της αυτονομίας της περιοχής από τον Μαριάνο Ραχόι, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι "μπλαουγκράνα" θα συνεχίζουν να παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ενεργοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου το άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οδηγώντας έτσι την Καταλονία σε πρόωρες εκλογές και αίροντας ουσιαστικά την αυτονομία της για πρώτη φορά μετά την δικτατορία του Φράνκο.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον λαό της Καταλονίας, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από τους "μπλαουγκράνα" το σήμα και τη σημαία τους, αλλά ξεκαθάρισε πώς ο,τι κι αν γίνει θα συνεχίζουν να παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

"Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει το σήμα και τη σημαία μας. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε στη La Liga. Μετά την πρώτη Οκτώβρη ζούμε παράξενες καταστάσεις. Παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών, κόντρα στην αντίθετη άποψη πολλών μελών για τα όσα θλιβερά συνέβησαν. Ήταν η πιο σκληρή απόφαση που έλαβα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα με τον καταλανικό λαό και τους θεσμούς του. Έτσι, επαναλαμβάνουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς της Καταλονίας, επιλεγμένους από τους πολίτες της.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λείπει η ηρεμία. Κάθε αντίδραση πρέπει να είναι ήρεμη και ειρηνική. Σας ζητώ να βοηθήσετε και να δώσετε την εικόνα ενός δημοκρατικού club. Ακόμη και στο "Camp Nou". Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιμένουμε στο στοίχημά μας για διάλογο ως μοναδική πιθανή οδό για να βρούμε μια λύση για την κατάσταση στην οποία ζει η Καταλονία", υποστήριξε μεταξύ άλλων.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ