ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μια σενιέρα για το Καμπ Νόου!

Μια σενιέρα για το Καμπ Νόου!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου ότι την επόμενη Κυριακή, πριν την έναρξη του clásico, το «Καμπ Νόου» θα «ντυθεί» με τα χρώματα της σενιέρα. Το κορεό που θα σχηματιστεί στις κερκίδες θα αποτελείται από 98.000 χαρτόνια με το κίτρινο και το κόκκινο χρώμα της καταλανικής σημαίας (φωτογραφίες & video)

Το «Καμπ Νόου» θα «ντυθεί» την Κυριακή, πριν το μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, με τα χρώματα της σενιέρα.

Οι θεατές στις κερκίδες θα σχηματίσουν τις ρίγες της καταλανικής σημαίας κρατώντας 98.000 έγχρωμα χαρτόνια.

Το «Καμπ Νόου» θα μεταβληθεί το βράδυ της Κυριακής σε μια γιγαντιαία senyera, με αφορμή τη διεξαγωγή του πρώτου clásico της φετινής περιόδου. Η Μπαρτσελόνα αποκάλυψε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου ότι το κορεό που θα σχηματιστεί σε ολόκληρο το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα, θα έχει τα χρώματα της σενιέρα και τη λέξη «Barca» σε μια από τις κεντρικές κερκίδες.

Μια σενιέρα για το Καμπ Νόου!

Αυτή την εικόνα θα παρουσιάσει το «Καμπ Νόου» το βράδυ της Κυριακής.

Οι θεατές θα σηκώσουν 98.000 κίτρινα και κόκκινα χαρτόνια τη στιγμή που οι δυο ομάδες θα κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τα μεγάφωνα θα ακούγεται ο ύμνος της Μπαρτσελόνα. Ήδη από την Τετάρτη, η Εθνοσυνέλευση της Καταλονίας κάλεσε όσους θα πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το clasico, να πάρουν μαζί τους σημαίες της ανεξάρτητης Καταλονίας (δεν πρόκειται για τη σενιέρα, αλλά για την «εστελάδα», που στη μια μεριά της έχει ένα μπλε τρίγωνο με ένα λευκό αστέρι), έτσι ώστε να σταλεί παντού το μήνυμα πως οι Καταλανοί θέλουν να αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

Μια σενιέρα για το Καμπ Νόου!

Κορεό στην κεντρική κερκίδα του «Καμπ Νόου» από παλαιότερο clásico.

Είναι συνήθης πρακτική στα σημαντικά παιχνίδια της ομάδας να σχηματίζονται κορεό στις κερκίδες του «Καμπ Νόου», κυρίως με τα χρώματα του συλλόγου στις κεντρικές κερκίδες και τα χρώματα της σενιέρα στα πέταλα. Πάντως, ο Μουρίνιο, όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα της ομάδας του με τον Άγιαξ, για το πώς σχολιάζει τις πολιτικές προεκτάσεις που σχεδιάζουν να δώσουν στο clásico της Κυριακής οι αντίπαλοι της Ρεάλ, απάντησε: «Ρωτάτε έναν Πορτογάλο για πολιτικά ζητήματα των Καταλανών; Αν τουλάχιστον είχαν σχέση με την πολιτική της Πορτογαλίας, θα υπήρχε κάποιο νόημα…».

Πηγή: As

Βίντεο: Το κορεό που σχημάτισαν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» στο περσινό clásico του ισπανικού πρωταθλήματος (21/4/2012)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ