ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι &... Μέσι!

Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι &... Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε 5 φορές εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει αυτόν τον αριθμό σε ένα μόνο παιχνίδι. "Τρέμουν" τα ρεκόρ της διοργάνωσης μπροστά στον εκπληκτικό Αργεντίνο, ενώ τα 71 γκολ του Ραούλ φαντάζουν πλέον πολύ λίγα και πολύ... κοντά! (φωτογραφίες & videos)

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ξανά το θαύμα του πετυχαίνοντας "πενταρέ" στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Αργεντίνος έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει αυτή την επίδοση σε ένα και μόνο παιχνίδι.

Τα ρεκόρ του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται ότι είναι φτιαγμένα για τον Μέσι. Όλες οι επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στα 20 χρόνια της διοργάνωσης, "τρέμουν" μπροστά στο ταλέντο και την αποτελεσματικότητα του Αργεντίνου. Με τα πέντε γκολ που πέτυχε χθες (7-3) απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο "ψύλλος" όχι μόνο έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο, αλλά απειλεί σε βάθος χρόνου όλα τα ρεκόρ παραγωγικότητας του θεσμού.

Από πού να αρχίσει κανείς παρουσιάζοντας τις επιδόσεις του Αργεντίνου; Ας ξεκινήσουμε από το σκοράρισμα συνολικά στην καριέρα του, εξετάζοντας πόσες φορές έχει πετύχει από δυο γκολ και πάνω. Κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε! Στις εφτά σεζόν που αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα, ο Λέο έχει πετύχει από 2 τέρματα σε 44 παιχνίδια, ενώ η συλλογή του περιλαμβάνει και 14 "χατ τρικ"! Ξεχωρίζουν τα δυο "καρέ", ένα εναντίον της Άρσεναλ τον Απρίλιο του 2010 και ένα πριν είκοσι μέρες εναντίον της Βαλένθια, ενώ από χθες προστέθηκε και το "κερασάκι" της πεντάρας στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι &... Μέσι!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της καταλανικής Sport με τίτλο "η πεντάρα του Θεού"! Με τον ίδιο ακριβώς τίτλο στο δικό της πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε και η σημερινή Marca.

Όπως γράψαμε στην αρχή, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης πετυχαίνει κάτι τέτοιο στα 20 χρόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι χθες, ο Μέσι ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση με τα 4 γκολ εναντίον της Άρσεναλ, με άλλους 6 παίκτες.

- Μάρκο φαν Μπάστεν (Μίλαν) / vs Γκέτεμποργκ (1992-93)

- Σιμόνε Ιντζάγκι (Λάτσιο) / vs Μαρσέιγ (1999-00)

- Ντάντο Πρσο (Μονακό) / vs Ντεπορτίβο (2003-04)

- Ρουντ φαν Νίστελροϊ (Μάντσεστερ) / vs Σπάρτα Πράγας (2004-05)

- Αντρέι Σεβτσένκο (Μίλαν) / vs Φενέρμπαχτσε (2005-06)

- Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν) / vs Ντίναμο Ζάγκρεμπ (2011-12)

Αν συμπεριλάβουμε και το προγενέστερο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τότε βλέπουμε ότι ο Μέσι έγινε μόλις ο ενδέκατος παίκτης στην ιστορία που σημείωσε 5 γκολ σε ένα ματς στη διοργάνωση. Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Δανός Σόρεν Λέρμπι στο μακρινό 1979 απέναντι στην κυπριακή Ομόνοια. Όμως τα ρεκόρ του Μέσι δεν σταματούν εδώ.

Βίντεο: Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ της ITV4 με θέμα την καριέρα του Μέσι. "World's greatest palyer"!

Ο άσος της Μπαρτσελόνα με τα χθεσινά 5 τέρματα που πέτυχε, έφτασε τα 12 συνολικά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου θα βγει για τέταρτη σερί χρονιά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Μόνο ο Γκερντ Μίλερ στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε πετύχει κάτι ανάλογο, χωρίς όμως να το καταφέρει σε συνεχόμενες διοργανώσεις (1973, 1974, 1975 & 1977). Με τις τρεις προηγούμενες πρωτιές του (2009, 2010 & 2011), ο Μέσι ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Φαν Νίστελροϊ (αποκλειστικά για το Τσάμπιονς Λιγκ), όμως από φέτος – λογικά – θα τον ξεπεράσει και θα γίνει ο πρώτος τετραπλός αρχισκόρερ!

Ένα ακόμη ρεκόρ που "τρέμει" μπροστά στον ασταμάτητο Μέσι είναι αυτό των περισσότερων τερμάτων σε μια χρονιά, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Πρωταθλητριών. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η καλύτερη επίδοση ανήκει αυτή τη στιγμή στους Φαν Νίστελροϊ (2002-03) και Μέσι (2010-11) με 12 γκολ. Ο Αργεντίνος ισοφάρισε χθες αυτή την επίδοση και απέχει μόλις δυο τέρματα από το απόλυτο ρεκόρ των 14 γκολ που ανήκει στον Ιταλοβραζιλιάνο Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) από τη σεζόν 1962-63.

Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι &... Μέσι!

Έχοντας μπροστά του δυο τουλάχιστον παιχνίδια ακόμα (πέντε αν η Μπάρτσα φτάσει μέχρι τον τελικό), ο Μέσι βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταρρίψει και αυτή την επίδοση. Όμως ούτε ο Ραούλ θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα άνετος με τα 71 γκολ που έχει πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα 49 που έχει από χτες ο Μέσι, αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη απειλή για το ρεκόρ του Ισπανού που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε απλησίαστο.

Σε ότι αφορά τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι ξεπέρασε χθες τους Πίπο Ιντζάγκι (46) και Αντρέι Σεβτσένκο (48), ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, πίσω μόνο από τους Ανρί (51), Φαν Νίστελροϊ (56) και Ραούλ (71). Με το ρυθμό που σκοράρει ο Αργεντίνος και αν τελικά η Μπαρτσελόνα φτάσει φέτος μέχρι τον τελικό, δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε στο τέλος της σεζόν ακόμα και στη δεύτερη θέση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το πολύ σε δυο χρόνια ο Ραούλ δεν θα είναι πια ο πρώτος της λίστας.

Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι &... Μέσι!

Ο Μέσι έπιασε από χτες τα 49 γκολ του Αλφρέδο Ντι Στέφανο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Αν δούμε συνολικά τη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Πρωταθλητριών, ο Μέσι χθες ξεπέρασε, εκτός από τους Ιντζάγκι και Σεβτσένκο που προαναφέραμε, και τον Εουσέμπιο (47), ενώ έπιασε στα 49 γκολ τον μεγάλο Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Αφήνοντας στην άκρη την Ευρώπη, να κάνουμε και μια αναφορά σε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ που πλέον είναι θέμα εβδομάδων να καταρριφθεί.

Με τα 5 χθεσινά τέρματα, ο Λέο έφτασε τα 228 συνολικά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Υπολείπεται μόνο 7 για να πιάσει στην κορυφή τον αρχισκόρερ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα", Θέσαρ Ροντρίγκεθ, που "αντέχει" ακόμα με τα 235 γκολ που είχε πετύχει από το 1942 μέχρι το 1955. Φυσικά ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ με τα 49 του τέρματα, ενώ απειλεί και το δικό του ρεκόρ παραγωγικότητας σε μια σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Με ήδη 48 τέρματα φέτος, βρίσκεται μόλις 5 πίσω από τα 53 της περασμένης σεζόν!

Πηγές: Mundo Deportivo & Marca

Βίντεο: Τα 4 γκολ του Μέσι εναντίον της Βαλένθια (19-2-2012)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ