ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Υπήρχε εντολή από τη Μαδρίτη να με χτυπήσουν"

Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'El Clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Μέσι AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε ότι είχε δοθεί εντολή από τη Μαδρίτη να τον "χτυπήσουν" για το θέμα της εφορίας. Η αναφορά του Αργεντινού στο εφετινό Champions League που δεν παρακολούθησε, στην αποχώρηση του Ζιντάν και στον Γκριεζμάν που θα ήθελε στην ομάδα του.

Συνέντευξη στην καταλανική εφημερίδα "Sport" έδωσε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην εθνική Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 31χρονος σταρ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην ομάδα του και έκανε αναφορά στο θέμα της εφορίας, λέγοντας ότι υπήρχε εντολή από τη Μαδρίτη και τον Τύπο της να τον "χτυπήσουν".

Ο Αργεντινός δήλωσε, ακόμα, ότι δεν είδε τον τελικό του Champions League και απάντησε σε ερώτηση για το αν θέλει να χάνει στα παιχνίδια της η Ρεάλ Μαδρίτης...

- Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League, ενώ η Μπαρτσελόνα είχε πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, έγινε μεγάλη συζήτηση για το ποια ομάδα έκανε καλύτερη σεζόν. Εσύ τι πιστεύεις;

"Είχαμε εξαιρετική χρονιά με το νταμπλ. Είναι αλήθεια ότι η κατάκτηση του Champions League ενθουσιάζει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην εκτιμηθεί τι κατακτήσαμε εμείς. Η κατάκτηση της La Liga και αυτή του Champions League είναι διαφορετικά πράγματα.

Η χρονιά για τη Μπαρτσελόνα είναι εκπληκτική. Χάσαμε μόλις τρία ματς και δυστυχώς το ένα από αυτά οδήγησε σε αποκλεισμό από την πιο συναρπαστική διοργάνωση. Το νταμπλ όμως είναι πολύ καλό".

- Θα αντάλλαζες το πρωτάθλημα με το Champions League;

"Όχι. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικά. Δεν είναι εύκολο".

- Έχεις κατακτήσει τέσσερα Champions League και η Ρεάλ τέσσερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάκτηση ενός Champions League τα τελευταία επτά χρόνια με αυτή τη γενιά των παικτών της Μπαρτσελόνα, δεν είναι αρκετή. Συμφωνείς;

"Ναι. Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να είχαμε πάρει περισσότερα Champions League, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια".

- Παρακολούθησες τον τελικό του Champions League στο Κίεβο;

"Λίγο, για να είμαι ειλικρινής. Όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά διότι ήμασταν στην Αργεντινή και με τη διαφορά ώρας δεν ήταν εύκολο. Παρακολούθησα τα highlights και όλα όσα έγιναν".

- Όπως έχει πει και ο Άλμπα, θέλεις πάντα να χάνει η Ρεάλ Μαδρίτης;

"Θέλω εγώ να κερδίζω. Τι κάνουν οι άλλες ομάδες δεν με ενδιαφέρει. Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, δεν θέλω να νικά ο μεγάλος μας αντίπαλος. Πρώτα από όλα, όμως, θέλω να νικάω εγώ".

- Ποια είναι η άποψή σου για την αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν;

"Έμεινα έκπληκτος. Πολύ έκπληκτος. Δεν το περίμενα. Και υποθέτω κανείς. Προφανώς θα έχει τους λόγους του. Επίσης είναι καλό να ξέρεις πότε θα αποχωρήσεις. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Δεν ξέρω γιατί έφυγε".

- Ως ένας από τους αρχηγούς της Μπαρτσελόνα, τι μεταγραφές πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η ομάδα το καλοκαίρι;

"Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τι χρειάζεται η ομάδα για να αποκτήσει. Υπάρχουν υπεύθυνοι γι αυτό. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε χάσαμε μόνο τρία ματς ξαναλέω. Ήταν παράξενο που χάσαμε εκείνο το παιχνίδι στη Ρώμη και αποκλειστήκαμε από τα ημιτελικά του Champions League".

- Είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν αυτό που χρειάζεται η ομάδα;

"Δεν ξέρω αν είναι προτεραιότητα. Συμφωνώ ότι για να κατακτήσουμε το Champions League ξανά, πρέπει να έχουμε τους καλύτερους παίκτες και ο Γκριεζμάν είναι ένας από αυτούς. Αν η ομάδα τον αποκτήσει, θαυμάσια. Εξαρτάται όμως από τη διοίκηση και τον προπονητή".

- Έχεις κλάψει για την Αργεντινή και τη Μπαρτσελόνα;

"Ναι, έχω δακρύσει. Υπάρχουν πολλές στιγμές. Θυμάμαι τον ημιτελικό στο Champions League με την Ίντερ, τον άλλο ημιτελικό με την Τσέλσι, όταν έχασα πέναλτι".

- Ο Ινιέστα είχε κάνει λόγο για κατάθλιψη. Έχεις βιώσει κάτι παρόμοιο;

"Δεν έχω υποφέρει από κατάθλιψη, όπως ο Αντρές. Είχα όμως κάποιες λυπηρές στιγμές, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε δουλειά".

- Κι εσύ δεν είσαι εξαίρεση, λοιπόν...

"Συνάντησα μερικές σκληρές στιγμές, όπως το θέμα με την εφορία. Ήταν δύσκολο εξαιτίας του τρόπου που μου επιτέθηκαν και γι αυτά που είπαν για την οικογένειά μου, τον πατέρα μου και τους ανθρώπους μου. Υπήρχε εντολή από τη Μαδρίτη και τον Τύπο της να με χτυπήσουν, να με νικήσουν και να εκμεταλλευτούν στιγμή αδυναμίας. Είχα όμως την τύχη να έχω την υποστήριξη της Μπαρτσελόνα και του Τύπου στην Καταλονία. Αυτό μου έφερε ηρεμία".

- Σκέφτηκες να φύγεις από τη Μπαρτσελόνα εκείνη την περίοδο;

"Όχι, ήταν δύσκολη χρονιά, γιατί ήταν στη μέση και τραυματισμός. Ήταν επίσης η χρονιά του Μουντιάλ της Βραζιλίας".

AP Photo/Emilio Morenatti

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ