ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Υπέγραφα, αλλά δεν διάβαζα. Ο πατέρας μου..."

Μέσι: "Υπέγραφα, αλλά δεν διάβαζα. Ο πατέρας μου..."

Λιονέλ και Χόρχε Μέσι κατέθεσαν για την υπόθεση της φοροδιαφυγής του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα, υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν διάβαζε συμβόλαια παρά μόνο τα υπέγραφε, κι επέρριψαν την ευθύνη σε δικηγόρους και παλιό συνεργάτη.

Ενώπιον 200 διαπιστευμένων δημοσιογράφων στην Audiencia de Barcelona, με επευφημίες "Πάμε Λέο", αλλά και αποδοκιμασίες ("επέστρεψε τα χρήματα", πήγαινε να παίξεις στον Παναμά") εκτός του κτιρίου, ο Λιονέλ Μέσι περίμενε τρεισήμισι ώρες για να έρθει η σειρά του να καταθέσει για την υπόθεση φοροδιαφυγής 4.100.000 ευρώ - σχετικά με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του "Λέο" - από το 2007 έως το 2009,

Συνοδευόμενος από τον αδερφό του, Πέπε Κόστα, και τον εκπρόσωπο Τύπου του, Τζουζέπ Βίβες, ο Λιονέλ Μέσι δεν απάντησε στις ερωτήσεις του συνηγόρου του Κράτους κι όταν ήρθε η σειρά του, υποστήριξε ότι ναι μεν υπέγραφε τα επίμαχα συμβόλαια, αλλά δεν τα διάβαζε γιατί είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα και τους δικηγόρους του.

"Ποτέ δεν ρώτησα τον πατέρα γι' αυτά τα θέματα. Η αλήθεια είναι ότι όπως εξήγησε κι ο πατέρας μου, είχα εμπιστοσύνη στον ίδιο και τους δικηγόρους, δεν είχα ιδέα για τίποτα, το μόνο στο οποίο αφιερωνόμουν ήταν να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν ήξερα ότι ήμουν μέλος της εταιρίας Jenbril, υπέγραφα γιατί μου το έλεγε ο πατέρας μου, γιατί τον εμπιστευόμουν και οι δικηγόροι υπέγραφαν με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο που ήξερα, ήταν ότι υπέγραφα συμφωνίες με δικηγόρους, ότι έπρεπε να κάνω διαφημίσεις, φωτογραφίσεις, τέτοια πράγματα", υποστήριξε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο πατέρας του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα, Χόρχε, κατέθεσε λίγο νωρίτερα από τον Λιονέλ και υποστήριξε: "Η πρόθεσή μου ήταν να διευκολύνω τη ζωή του γιου μου, ώστε να αφιερωθεί στο ποδόσφαιρο. Μετά ήρθε το σημείο, κατά το οποίο έπρεπε να βρούμε μια νόμιμη οικονομική δίοδο. Δεν αναζητήσαμε καμία φορολογική μεταχείριση, είτε καλή είτε κακή. Τα πρώτα συμβόλαια τα έκανε ο Στσινόκα (συνεργάτης και οικογενειακός φίλος). Ο Λέο δεν ήξερε τίποτα από αυτές τις εταιρίες. Δεν διάβαζε τα συμβόλαια. Όπως στη συνεργασία με την Adidas. Ήθελαν την υπογραφή του, πήγε και υπέγραψε αλλά δεν διάβασε το συμβόλαιο και ούτε κανείς του εξήγησε. Εμένα μου είπαν ότι είναι όλα νόμιμα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ