ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι ο Βασιλιάς των χατ-τρικ!

Μέσι ο Βασιλιάς των χατ-τρικ!

Με τα τρία γκολ απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ-τρικ στην Ισπανία, αφήνοντας πίσω του τον Τέλμο Θάρα. Πρώτος και στη Liga, ξεπέρασε τον Κριστιάνο.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν σταματά να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και μετά τα τρία γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, έφτασε τα 32 χατ-τρικ αφήνοντας πίσω του τον Τέλμο Θάρα.

Από τα 32 χατ-τρικ, τα 24 είναι για το πρωτάθλημα, το 2 για το Copa del Rey, πέντε για το Champions League και ένα για το ισπανικό Σουπερκάπ.

Ο Τέλμο Θάρα είχε 31 χατ-τρικ, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο 28 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το αντίπαλον δέος του Λιονέλ Μέσι, έχει 27 αναμετρήσεις στις οποίες έχει σημειώσει τρία τέρματα.

Μάλιστα πέρα από το σύνολο των διοργανώσεων, ο Λιονέλ Μέσι είναι και πρώτος σκόρερ χατ-τρικ στη Liga, καθώς με τα 24 του της κατηγορίας άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 23, ενώ Τέλμο Θάρα και Αλφρέδο Ντι Στέφανο την εποχή που αγωνίστηκαν, είχαν φτάσει στα 22.

Μάλιστα ο Pulga το χατ-τρικ του Pulga ήταν και το πιο γρήγορό του, ξεπερνώντας εκείνο που είχε κάνει απέναντι στην Εσπανιόλ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012 (15 λεπτά) και τη Μαγιόρκα στις 29 Οκτωβρίου του 2011 (17 λεπτά).

Είναι έξι συνεχείς σεζόν που ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει πάνω από 40 τέρματα, το κάνει δηλαδή από τη σεζόν 2009/2010. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που το καταφέρνει.

Επίσης ο Λιονέλ Μέσι έχει εκτελέσει τόσα πέναλτι με την Μπαρτσελόνα, όσα και ο Κριστιάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο σύνολό τους, 60. Ο Κριστιάνο έχει ευστοχήσει στα 55 εξ' αυτών, ο Λιονέλ Μέσι στα 47 εξ' αυτών.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ