ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Ο πιο σημαντικός τίτλος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Μέσι: "Ο πιο σημαντικός τίτλος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για τους χαμένους τίτλους της εθνικής Αργεντινής αλλά και για την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, σε συνέντευξή του σε αντρικό περιοδικό.

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε εξώφυλλο στην μεξικανική έκδοση του "Esquire" και σε μία προδημοσίευση από τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Αργεντινός φαίνεται ότι μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, ο αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος πρωταγωνιστής με φωτογραφία από smartphone, του φωτογράφου Ντιέγκο Μερίνο.

Σε μία από τις ερωτήσεις, ο 29χρονος επιθετικός απάντησε ότι θεωρεί πως "ο πιο σημαντικός τίτλος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, επειδή είναι ένα τουρνουά όπου συμμετέχεις μια φορά στη ζωή σου και εκεί ζεις με πολλούς αθλητές από διαφορετικά αγωνίσματα".

Αυτός είναι ένας τίτλος που κατέκτησε ο ίδιος, στο Πεκίνο το 2008, ωστόσο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποια άλλη διάκριση με την εθνική Αργεντινής, παρά τους τρεις σερί τελικούς που αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια (Μουντιάλ 2014, Copa America 2015, Copa America 2016), με συνέπεια οι παίκτες να δεχθούν έντονη κριτική.

"Οι κριτικές δεν με ενδιαφέρουν. Γνωρίζουμε σε τι έχουμε εκτεθεί. Καταλαβαίνω τον κόσμο που ζητάει και απαιτεί η ομάδα του να κερδίσει κάτι, αλλά κανείς δεν θέλει περισσότερο έναν τίτλο από αυτούς που απαρτίζουν την εθνική ομάδα".

Ο Μέσι αναφέρθηκε και στις θυσίες που χρειάζονται για να γίνει κάποιος σπουδαίος ποδοσφαιριστής: "Για να γίνεις κορυφαίος παίκτης υπάρχουν πολλές θυσίες, αλλά όχι περισσότερες από αυτές που κάνει οποιοσδήποτε εργαζόμενος για να προσφέρει μία αξιοπρεπή ζωή στην οικογένειά του".

"Θα αναφέρω μία θυσία που μπορεί να μην συμβαίνει στον καθένα, αλλά είναι η πιο σημαντική της ζωής μου. Εννοώ το ότι χρειάστηκε να ζήσω από πολύ μικρός μακριά από το σπίτι μου, την οικογένειά μου, τους αδερφούς μου και τους φίλους μου. Είναι σκληρό, αλλά το επέλεξα και σήμερα το θεωρώ απαραίτητο για να απολαύσω το ποδόσφαιρο".

Όσο για τη συνύπαρξή του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2008 μέχρι το 2012, δήλωσε: "Για τους συμπαίκτες μου και για μένα, είναι τιμή να αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας και να έχω κατακτήσει όλα όσα μπορούσα να κατακτήσω σε αυτό το σημείο με την Μπαρτσελόνα, στην οποία ο Γκουαρδιόλα βρήκε την ισορροπία, τη φόρμα και τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τις αρετές καθενός από εμάς".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ