ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Με τους βασικούς κόντρα στον Ολυμπιακό η Μπαρτσελόνα

Barcelona coach Ernesto Valverde, left, directs a training session at the Alvalade stadium in Lisbon, Tuesday Sept. 26, 2017. Barcelona will play Sporting CP in a Champions League, Group D soccer match on Wednesday. (AP Photo/Armando Franca)
Barcelona coach Ernesto Valverde, left, directs a training session at the Alvalade stadium in Lisbon, Tuesday Sept. 26, 2017. Barcelona will play Sporting CP in a Champions League, Group D soccer match on Wednesday. (AP Photo/Armando Franca) AP

Μπορεί το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα να είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένο, ωστόσο στη Βαρκελώνη επιμένουν ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πάει με τους βασικούς του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (18/10, 21:45) στο "Camp Nou", για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση και μάλιστα η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε η συνάντηση να περιλαμβάνει και το αντάμωμα με έναν άνθρωπο που απολαμβάνει τεράστιας εκτίμησης εντός του συλλόγου, αλλά και της ερυθρόλευκης κερκίδας.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο άνθρωπος που οδηγεί φέτος τους "μπλαουγκράνα" και η παρουσία των Καταλανών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είναι για την ώρα εξαιρετική.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του "Τxingurri" είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένο, όμως ο 53χρονος τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Στην Ισπανία επιμένουν ότι δεν θα δούμε ροτέισον κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

Η Μπαρτσελόνα απολαμβάνει την πρωτιά στη βαθμολογία της La Liga, το ίδιο και στο Group D του Champions League, όπου στόχος της είναι να εξασφαλίσει την πρόκριση της όσο πιο γρήγορα γίνεται (χρονικά) και σε συνδυασμό με την πρώτη θέση.

Για να μην μπλέξει σε τίποτα... απρόοπτα και γνωρίζοντας τη δίψα των παικτών του Ολυμπιακού, ο Βαλβέρδε επιλέγοντας βασικούς θέλει να δείξει στους δικούς του ποδοσφαιριστές ότι πρώτος αυτός υπολογίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την αναμέτρηση, έστω κι αν τις δύο ομάδες χωρίζει μια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.

Barcelona coach Ernesto Valverde, right, and Juventus coach Massimiliano Allegri, left, gesture during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona coach Ernesto Valverde, right, and Juventus coach Massimiliano Allegri, left, gesture during a Champions League group D soccer match between FC Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 12, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα θέλει τους τρεις βαθμούς σε αυτό το ματς, καθώς με "3 στα 3" στο τέλος του πρώτου γύρου αυτομάτως θα έχει εξασφαλίσει ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης αλλά και στη μάχη της πρώτης θέσης, τέτοιο που θα του επιτρέψει ενδεχομένως να κάνει μια διαφορετική διαχείριση στη συνέχεια.

Για την ώρα οι... συνήθεις ύποπτοι είναι αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού το βράδυ της Τετάρτης στο "Camp Nou". Ο Βαλβέρδε θα κάνει ένα πρώτο -μίνι- ροτέισον κόντρα στη Μάλαγα το Σάββατο (21/10) και εκτεταμένο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για την αναμέτρηση με την Μούρθια στο Copa del Ray.

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 4-4-2

Ένα σενάριο με σύστημα 4-4-2 για την Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τους Ισπανούς. Τέσσερις κεντρικοί μέσοι στον άξονα, οι Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα και Αντρέ Γκόμες, με τους Σουάρες και Μέσι δίδυμο στην επίθεση.

Αν τελικά επιλεγεί ο Ντεουλοφέου για τη βασική ενδεκάδα, τότε οι "μπλαουγκράνα" θα εμφανιστούν σε 4-3-3, με τον Μέσι στην κορυφή και τον Σουάρες στο πλάι.

Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Λουίς Σουάρες είναι όσοι βρέθηκαν στην ενδεκάδα στο 3-0 επί της Γιουβέντους.

Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Ινιέστα και Λουίς Σουάρες είναι όσοι πήραν φανέλα βασικού στο 1-0 κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Σε ποσοστό 90% αυτά τα ονόματα θα εμφανιστούν όταν η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA δώσει τις ενδεκάδες των ομάδων το βράδυ της Τετάρτης στο "Camp Nou". Με τον Βαλβέρδε να αποφασίζει λίγο πριν τη σέντρα για ένα - δύο το πολύ πρόσωπα και την διάταξη που θα έχουν οι Καταλανοί στον αγωνιστικό χώρο.

Photo credits: (AP Photo/Armando Franca, Francisco Seco)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ