ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Με καταλανικές σημαίες στη Μαδρίτη οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα!

Με καταλανικές σημαίες στη Μαδρίτη οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα!

Δικαστήριο της Μαδρίτης έκανε αποδεκτή την έφεση που άσκησε η Μπαρτσελόνα και όσοι οπαδοί της θέλουν, μπορούν να σηκώσουν καταλανικές σημαίες στον κυριακάτικο τελικό του Copa del Rey με τη Σεβίλλη.

Μπορεί η ισπανική κυβέρνηση να έβαλε... στοπ στις ορέξεις των οπαδών της Μπαρτσελόνα να βρεθούν στο "Vicente Calderon" για τον κυριακάτικο (22/5) τελικό του Copa del Rey με τη Σεβίλλη με σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, εντούτοις δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάνθηκε διαφορετικά και δικαίωσε την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ασκήσει έφεση.

Ο λόγος που είχαν επικαλεστεί οι κυβερνώντες, ήταν πως δεν θα πρέπει να μπλεχτεί το αθλητικό κομμάτι με τα πολιτικά. Ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Βιγιαρουμπί, υποστήριξε μάλιστα πως ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Τζουζέπ Μπαρτομέου, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο πιθανόν να μην έδιναν το παρών στον τελικό ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Μπαρτσελόνα θεώρησε αντιδημοκρατική την απαγόρευση των εστελάδας (σημαίες που υποδηλώνουν την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία) και πως επρόκειτο για απαγόρευση έκφρασης της άποψης, με αποτέλεσμα ν' ασκήσει έφεση στο Δικαστήριο της Μαδρίτης και να δικαιωθεί σήμερα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ