ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λ. Ενρίκε: "Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα είναι 100% δική μου ευθύνη"

Λ. Ενρίκε: "Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα είναι 100% δική μου ευθύνη"

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε εξ'ολοκλήρου την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League ενώ παραδέχτηκε πως οι "μπλαουγκράνα" δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή την περίοδο.

Όνειρο ήταν και πάει. Η Μπαρτσελόνα έπεσε αναίσθητη στο καναβάτσο από τα "χτυπήματα" της Ατλέτικο στα προημιτελικά του Champions League και έτσι πρόσθεσε το όνομά της στη μακρά λίστα των πρωταθλητριών Ευρώπης που αποτυγχάνουν τα τελευταία 26 χρόνια να κρατήσουν για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο τους (η τελευταία που το πέτυχε ήταν η Μίλαν το 1989 και το 1990).

Οι Καταλανοί θα μπορούσαν βέβαια να στείλουν το ματς στην παράταση αν ο Ριτσόλι είχε δει καλύτερα και υποδείκνυε πέναλτι στο χέρι του Γκάμπι στο φινάλε (έδωσε φάουλ ενώ η παράβαση ήταν εντός περιοχής), παρόλα αυτά ουδείς θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση.

Πρώτος και... καλύτερος ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, που απέφυγε να χρεώσει στον Ιταλό διαιτητή τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα ημιτελικά ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Λουίς Ενρίκε, που έδειξε διάθεση αυτοκριτικής στη συνέντευξη Τύπου.

"Έχω την ευθύνη 99,9% για την έξοδο στο Champions League. Όχι, κάντε το 100%. Είμαι ο προπονητής και εγώ είμαι ο υπεύθυνος", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός των Καταλανών", για να συνεχίσει:

"Το παιχνίδι κύλησε όπως το περιμέναμε. Δεν είχαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι πέτυχαν ένα γκολ σε μία φάση που δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας.

Λ. Ενρίκε: "Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα είναι 100% δική μου ευθύνη"

Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να πετύχουμε ένα γκολ. Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Μπορούμε μόνο να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ατλέτικο και να τους ευχηθούμε καλή τύχη".

Κατόπιν, ο Λουίς Ενρίκε ομολόγησε πως τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα (μία νίκη στα 5 τελευταία ματς) αποδεικνύουν πως η ομάδα του δεν βρίσκεται στα... καλύτερά της: "Δεν νομίζω ότι η Ατλέτικο ήταν καλύτερη από εμάς. Έχουμε παίξει εδώ αρκετές φορές και έχουμε υποφέρει περισσότερο στο παρελθόν. Αυτό το ματς ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι δεν διάγουμε την καλύτερη περίοδό μας.

Παρόλα αυτά έχουμε ακόμα δύο τρόπαια για να διεκδικήσουμε. Το Champions League ήταν ένα τρόπαιο που θέλαμε πραγματικά και είναι προφανές πως είμαστε στενοχωρημένοι που δεν μπορούμε πλέον να το κυνηγήσουμε.

Πάντα σκοπεύουμε ψηλά και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε φαβορί σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού".

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0 (highlights)

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 2-0 (goals και φάσεις)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ