ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κριτική σε Μέσι για την επίσκεψη στην Γκαμπόν

Κριτική σε Μέσι για την επίσκεψη στην Γκαμπόν

Το παγκόσμιο ίδρυμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων άσκησε δριμύτατη κριτική στον Λιονέλ Μέσι για την επίσκεψή του, στην Γκαμπόν.

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, επισκέφθηκε στις 17 Ιουλίου την Αφρική και τη χώρα αυτής, Γκαμπόν. Το Human Rigths Foundation, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, άσκησε δριμύτατη κριτική στον "Pulga", γιατί θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο νομιμοποιεί η δικτατορία που εξουσιάζει την αφρικανική χώρα.

"Ο Λιονέλ Μέσι έχει ζημιώσει την αξιοπιστία του δικού του φιλανθρωπικού ιδρύματος, παρέχοντας υπηρεσίες στην οικογένεια Μπονγκό, και όντας εργαλείο δημοσίων σχέσεων αυτής της βίαιης και διεφθαρμένης δικτατορίας. Είναι ενοχλητικό ο Μέσι όταν υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιά και είναι πρεσβευτής της UNICEF,να λειτουργεί προπαγανδιστικά για ένα καθεστώς κλεπτοκρατικό, που αρνείται να εξετάσει παιδικά εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία τη θρησκευτική θυσία αυτών", υποστήριξε ο πρόεδρος, Τορ Χάλβορσεν.

Ο Αλί Μπονγκό διαδέχθηκε το 2009 στην εξουσία τον πατέρα του μετά από 40 χρόνια και κατηγορείται από φιλανθρωπικές οργανώσεις ότι κυβερνά με απολυταρχικό τρόπο την Γκαμπόν.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ