ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κοουτίνιο: "Ο Ροναλντίνιο είναι το ίνδαλμά μου"

Κοουτίνιο: "Ο Ροναλντίνιο είναι το ίνδαλμά μου"

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Μπαρτσελόνα και μίλησε στο Barca TV για τη ζωή του, την ποδοσφαιρική διαδρομή του, το είδωλό του τον Ροναλντίνιο, τα τατουάζ του και τα όνειρά του.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το μετεγγραφικό "μπαμ" του χειμώνα και πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Φιλίπε Κοουτίνιο. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που αποτελούσε διακαή πόθο των "μπλαουγκράνα" και έγινε δικό τους έναντι του αστρονομικού ποσού των 160.000.000 ευρώ. Ο Κοουτίνιο άφησε τη Λίβερπουλ για τους Καταλανούς, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο ίδιος μίλησε στο Barca TV για τη ζωή του, την ποδοσφαιρική διαδρομή του μέχρι σήμερα, το είδωλό του τον Ροναλντίνιο, τα τατουάζ του και τα όνειρά του για το μέλλον, τα οποία είναι συνυφασμένα με την Μπαρτσελόνα, η οποία προσέφερε γη και ύδωρ για να τον αγοράσει και να αποτελέσει ουσιαστικά την διάδοχη κατάσταση για τον Αντρές Ινιέστα.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

"Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος, δουλεύω σκληρά για τα όνειρά μου και να αποκτώ τα πράγματα που επιθυμώ. Είμαι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, το οποίο είναι το πάθος μου", ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ

Για το κομμάτι της οικογένειας, απάντησε: "Είναι πολύ σημαντική για μένα, αποτελεί τη βάση όλων για μένα. Η γυναίκα και η κόρη μου είναι τα πάντα για μένα. Και οι γονείς μου, οι οποίοι ήταν πάντα στο πλευρό μου. Βλέπω τους γονείς μου πολύ χαρούμενους που φοράω τη φανέλα ενός τόσο σπουδαίου κλαμπ. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι".

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Στη συνέχεια, μίλησε για το ξεκίνημα της ζωής του: "Ο πατέρας μου πάντα δούλευε σκληρά για να μη μας λείπει τίποτα. Η μητέρα μου κυρίως έμενε στο σπίτι για να φροντίζει τα πάντα. Έχω δυο αδέλφια, ο ένας έμενε μακριά από το σπίτι και ο δεύτερος ήταν μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σάλας στη Βάσκα Ντε Γκάμα όταν ήμουν έξι ετών. Ήταν η ζωή μας. Οι γονείς μου ζούσαν για το ποδόσφαιρο. Ήταν κοντά μου σε κάθε αγώνα που έπαιζα και ο πατέρας μου πάντα με υποστήριζε".

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FUTSAL ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ

Στη συνέχεια, μίλησε για το futsal και τη μετάβαση στο χορτάρι: "Το futsal βοηθάει πολύ, διότι οι χώροι είναι μικροί, πρέπει να κοντρολάρεις τη μπάλα πολύ καλά και να σκεφτείς πιο γρήγορα. Βοηθάει πολύ τους παίκτες. Ήταν δύσκολο γηια μένα να αλλάξω από τη σάλα στο χορτάρι, αλλά αυτό ανήκει ήδη στο παρελθόν. Προπονούμασταν 2-3 φορές την εβδομάδα στο futsal τα βράδια και παίζαμε τις Κυριακές. Ήταν... πάρτι για τα παιδιά, ήμασταν πολύ μικροί τότε. Όταν μεγάλωσα και άρχισα να συνδυάζω και τα δυο, έκανα προπόνηση και το πρωί και το βράδυ. Έκανα προπόνηση και έπαιζα. Κάθε μέρα αυτό, διότι δεν ήθελα να αφήσω το futsal, όμως κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσω και να αποφασίσω ποιο θα διαλέξω. Επέλεξα το ποδόσφαιρο στο χορτάρι".

ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΒΕΛΑ

Μετά, αναφέρθηκε στην αλλαγή σπιτιού για τον ίδιο και την οικογένειά του, διότι μεγάλωσε σε φαβέλα: "Οι γονείς μου δεν ήθελαν να αλλάξουν σπίτι μέχρι προσφάτως. Το έχτισαν με θυσίες, τους άρεσε και δεν ήθελαν να φύγουν από εκεί. Όμως, ήταν μια επικίνδυνη περιοχή και έπρεπε να αλλάξουν. Ακόμα έχω φίλους εκεί προσπαθώ να πηγαίνω, όταν είμαι στη Βραζιλία, όμως για λίγο διότι είναι επικίνδυνα. Το ποδόσφαιρο μού έδωσε τα πάντα και έχω αποκτήσει κάποια πράγματα χάρη στο ποδόσφαιρο. Ζω σε μια ασφαλή χώρα λόγω του ποδοσφαίρου, είμαι σε μια μεγάλη πόλη, μπορώ να βοηθήσω την οικογένειά μου και αυτό είναι σημαντικό".

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

Στη συνέχεια, άρχισε να μιλάει για την επαγγελματική του πορεία: "Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι θα γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο στην Ευρώπη, σε ηλικία 16 ετών, στην Ίντερ. Όμως, ήμουν πολύ νέος. Καταλάβαινα ότι τα πράγματα θα γίνονταν πιο σοβαρά, όμως ήταν δύσκολο για ένα νεαρό παιδί που προερχόταν από άλλη κουλτούρα και άφηνε όσα ήξερε. Το ξεπεράσαμε αυτό και έμεινα δυο χρόνια. Πήγα με την οικογένειά μου και την τότε κοπέλα μου, που σήμερα είναι η γυναίκα μου. Το Μιλάνο ήταν μεγάλο, η Ίντερ είχε πολλά πρωταθλήματα. Ήταν μια πολύ καλή, αλλά δύσκολη εμπειρία. Χρειαζόμουν υποστήριξη και η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου".

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Ο Κοουτίνιο ξέρει καλά τη Βαρκελώνη, έχοντας παίξει στην άλλη ομάδα της πόλης, την Εσπανιόλ: "Απίστευτη και μια πολύ όμορφη πόλη. Μοιάζει με την πόλη μου, το Ρίο ντε Τζανέιρο, διότι έχει μια μεγάλη παραλία, δεν έχει κρύο και έχει ήλιο σχεδόν κάθε μέρα. Ήμασταν εδώ πέντε μήνες και μου άρεσε πολύ, αν και δεν ήξερα πάρα πολλά για τη Βαρκελώνη. Ήταν μικρό διάστημα. Μέναμε κοντά στη θάλασσα. Τώρα, θα έχω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της πόλης, διότι θα μείνω περισσότερο".

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΥΣ "ΝΕΡΑΤΖΟΥΡΙ"

Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε επίσης στο γάμο του και στο "αντίο" στην Ίντερ: "Ήταν η χρονιά που παντρεύτηκα και ξεκινήσαμε να μένουμε μόνοι μας, χωρίς τους γονείς μας. Ήμουν στην Ίντερ, όμως για μικρό διάστημα, διότι σύντομα πήγα στη Λίβερπουλ. Έζησα χαρούμενες στιγμές. Αν δεν ήταν η γυναίκα μου και οι γονείς μου, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Ίσως να μην ήμουν σε ένα σπουδαίο σύλλογο. Είναι πολύ σημαντικοί για μένα".

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ακολούθως, μίλησε για τη Λίβερπουλ, λέγοντας πως "εξαιτίας της γλώσσας, ήταν λίγο διαφορετικά, όμως οι άνθρωποι του Λίβερπουλ μοιάζουν με αυτούς στο Ρίο. Πάντα χαμογελούν, είναι απλοί άνθρωποι. Ευτυχώς, προσαρμοστήκαμε γρήγορα χάρη στον Λούκας Λέιβα και τον Λουίς Σουάρες, που έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα για μας".

ΟΙ ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΚΑΙ ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ

Για τους Τζέραρντ και Σουάρες ανέφερε: "Πάντα μιλάω για τον Τζέραρντ με στοργή. Έμαθα πολλά από τον Στίβεν, διότι παρέμενε ένας απλός άνθρωπος, α και ήταν παγκόσμιο είδωλο και ένας εξαιρετικός παίκτης. Με βοήθησε πολύ. Για τον Λουίς δεν έχω πολλά να πω, είμαστε φίλοι και έχει δείξει τι παίκτης είναι. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που παίζαμε μαζί. Ισπανικά δε μιλάω πολύ καλά, αλλά καταλαβαίνω σχεδόν τα πάντα χάρη στη συνύπαρξη με τον Λουίς Σουάρες".

Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Για τον ερχομό του στη Βαρκελώνη για τους "μπλαουγκράνα", ο Κοουτίνιο είπε: "Έζησα πολλές εμπειρίες στη Λίβερπουλ και ήταν πολύ σημαντικές για μένα, για να ωριμάσω. Ήρθα εδώ για να δουλέψω σκληρά στο γήπεδο και να προπονηθώ δυνατά. Ελπίζω όλα να πάνε καλά".

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΠ' ΕΞΩ

Για τη Μπαρτσελόνα και πώς ήταν στα δικά του μάτια, απάντησε: "Την θυμάμαι πάντα να κατακτά τίτλους. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το γκολ του Μπελέτι στον τελικό του Champions League το 2006 στο Παρίσι, έρχεται στο μυαλό μου. Έχανε η Μπαρτσελόνα και το γύρισε σε 2-1".

ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟΥ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

Μιλώντας για το είδωλό του, αποκάλυψε: "Ο Ροναλντίνιο ήταν πάντα το είδωλό μου. Πάντα το έλεγα. Όλοι οι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν στη Μπαρτσελόνα, ήταν σπουδαίοι παίκτες και έχτισαν τη δική τους ιστορία, αλλά ο Ροναλντίνιο ήταν το ίνδαλμά μου".

ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ

Για τα τατουάζ του, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν του, είπε: "Έχω πολλά. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι της κόρης μου. Έχω το όνομα της γυναίκας μου και των γονιών μου, που ήταν το πρώτο που έκανα. Επίσης, η φράση που νομίζω ότι στα ισπανικά είναι 'μη σταματάς να ονειρεύεσαι'. Έχω πολλά που μου αρέσουν. Έχω και ένα με τον Μίκι Μάους, το οποίο κάναμε με τη γυναίκα μου, όταν γεννήθηκε η κόρη μας. Η γυναίκα μου έχει τη Μίνι".

Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

Τέλος, μίλησε για την πίστη του στον Θεό, όταν ρωτήθηκε για το αν είναι προληπτικός, όπως πολλοί άνθρωποι στον αθλητισμό: "Αυτό που μου αρέσει, όταν βγαίνω στο γήπεδο, είναι να ευχαριστώ τον Θεό για την υγεία μου, για την ευκαιρία που μου δίνει και για τέτοια πράγματα. Δεν είμαι προληπτικός".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ