ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ινιέστα: "Να κρεμάσω τα παπούτσια μου στην Μπαρτσελόνα"

Ινιέστα: "Να κρεμάσω τα παπούτσια μου στην Μπαρτσελόνα"

Να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα θα ήθελε ο Αντρές Ινιέστα όπως αποκάλυψε. Διαβάστε τι είπε για την Μπάγερν Μονάχου, τη θέση που θέλει να παίζει και τους Τίτο Βιλανόβα και Ερίκ Αμπιντάλ.

Στην Μπαρτσελόνα θα ήθελε να περάσει όλη του την καριέρα ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος δε σκοπεύει να αφήσει τη Βαρκελώνη.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στη "Mundo Deportivo" μίλησε για πολλά μεταξύ των οποίων και για τις μελλονικές του προθέσεις. Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πώς γίνεται να είναι τόσο εύκολο για σένα το ποδόσφαιρο;

Δεν ξέρω, προσπαθώ πάντα να το κάνω εύκολο. Το παιχνίδι μου είναι απλό, επειδή αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή. Μερικές φορές κάνεις λάθη, επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι αυτά, αλλά δε το σκεφτόμαστε αυτό. Το μόνο που πρέπει κανείς να σκέφτεται είναι πώς θα γίνει καλύτερος.

Λόγω της απουσίας του Τσάμπι Αλόνσο παίζεις στο κέντρο. Αισθάνεσαι καλύτερα εκεί;

Ναι, αισθάνομαι πιο άνετα γιατί είναι η φυσική μου θέση. Δεν είναι κρυφό, ανέκαθεν έλεγα πως εκεί παίζω. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες παίζω και αλλού και είναι σημαντικό να μπορείς να το κάνεις. Τον περισσότερο καιρό δεν παίζω στη θέση που μου αρέσει. Δε μου αρέσει να παίζω σε άλλη θέση.

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο Γουαρδιόλα στην Μπάγερν Μονάχου. Θα είναι οι Βαυαροί ο μεγάλος αντίπαλος στην Ευρώπη;

Δεν τους βλέπω ως αντίπαλους γιατί μπορεί να μη τους συναντήσουμε πουθενά. Είναι ξεκάθαρο πως η Μπάγερν είναι πραγματική πρωταθλήτρια και πως νίκησε όλους τους αντιπάλους.

Τι έγινε στους ημιτελικούς του Champions League με την Μπάγερν;

Δεν μπορούσαμε να τους κοντράρουμε. Πολλές συνθήκες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. Μερικές φορές είναι οδυνηρό όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα αλλά πρέπει να τα αποδεχθείς και να σκέφτεσαι στο μέλλον πώς μπορείς ν' αλλάξεις αυτό το συναίσθημα.

Αυτή η σεζόν ήταν λίγο περίεργη λόγω και το Τίτο Βιλανόβα. Σας επηρέασε;

Ναι, μας επηρέασε. Όταν παίζεις και όταν έρχεσαι κοντά με τον άλλο τότε επηρεάζεσαι από αυτά. Το να είσαι χωρίς τον προπονητή σου για μήνες είναι μειονέκτημα, επειδή ο προπονητής είναι ο ηγέτης, ένα σημείο αναφοράς. Το να μην τον έχουμε ήταν ένα μειονέκτημα. Χάσαμε το Champions League, αλλά πήραμε το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς.

Πώς αισθάνεστε με τη φυγή του Ερίκ Αμπιντάλ από τον σύλλογο;

Είναι δύσκολο. Δεν κρίνεις τον Αμπιντάλ ως παίκτη, τον βλέπεις ως άνθρωπο μετά απ' όλα όσα έχει περάσει. Το να επιστρέψει και να παίξει ως ένα επίπεδο ήταν φοβερό. Είναι μεγάλη χαρά να επιστρέψεις και να παίξεις. Λυπάμαι που έφυγε γιατί περάσαμε τόσα χρόνια μαζί στα αποδυτήρια. Πάντα είναι δύσκολο όταν φεύγει ένας φίλος.

Έχεις συμβόλαιο ως το 2015 και ο σύλλογος θέλει να το επεκτείνεις. Ποιο είναι το μέλλον του Ινιέστα;

Αυτό που σκέφτομαι είναι κάτι μακροχρόνιο, θέλω να συνεχίσω και να κρεμάσω τα παπούτσια μου στην Μπάρτσα, επομένως, ελπίζω να σκεφτόμαστε το ίδιο. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος συζητάει γι' αυτό κι ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές. Όταν δύο πλευρές θέλουν το ίδιο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ