ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η μπάλα της ζωής τους!

Η μπάλα της ζωής τους!

Παιδιά με ειδικές ανάγκες από το ίδρυμα "Χλόη" δέχτηκαν την επίσκεψη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα και έπαιξαν μπάλα μαζί τους, για καλό σκοπό. (VIDEOS)

Μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος "Χλόη" και μοιράστηκαν με τα παιδιά του μοναδικές στιγμές, παίζοντας ποδόσφαιρο για καλό σκοπό.

Χαμόγελα γεμάτα αγάπη, ευγνωμοσύνη, αγνή αθωότητα εκ μέρους των παιδιών του ιδρύματος "Χλόη" καθήλωσαν και συγκίνησαν τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα κατά την επίσκεψή τους στο ίδρυμα.

Ο πρόεδρος Γιάννης Κελλής, ο γιος του Στέφανος, η Ελένη Καρύδη, ο Ανδρέας Γιαπαλής, ο Άντο Χουρσουντιάν και ο Νίκος Τσιμπλάκος, ιδιοκτήτης του «Sport Arena» και αυτός που φρόντισε για τον αθλητικό εξοπλισμό που δόθηκε στα παιδιά, έζησαν μοναδικές στιγμές στο ίδρυμα "Χλόη", το οποίο δίνει τα πάντα γι’ αυτά τα παιδιά, παρ’ ότι δεν έχει ουσιαστικά πόρους από πουθενά.

Η μπάλα της ζωής τους!

Και επειδή ο σκοπός λειτουργίας της "Χλόης" είναι ιερός, αξίζει να τονίσουμε ότι η "Χλόη", είναι το κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες (Oδός Εγίνου, Θέση Σκαλτσάδες, Παλλήνη).

Η "Χλόη" ξεκίνησε να λειτουργεί το 1999, ως μετεξέλιξη του έως τότε Ειδικού Σχολείου και με τη νέα της μορφή, εξελίσσεται σε Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης, εισάγει νέες δραστηριότητες, καινοτόμα προγράμματα, ποικιλία νέων τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων. Συγχρόνως πραγματοποιείται αναβάθμιση του προσωπικού και ο εμπλουτισμός του από όλες τις ειδικότητες.

Η μπάλα της ζωής τους!

Την ευθύνη της "Χλόης" φέρουν ο Κώστας Αντάρας, Ειδικός Παιδαγωγός και Μουσικοθεραπευτής, η Τατιάνα Γιαννακάκου, ψυχολόγος και ο Μάνος Αντάρας, Εικαστικός Θεραπευτής.

Στο κέντρο της φιλοσοφίας της «Χλόης» παραμένει το παιδί και ο σεβασμός της προσωπικότητάς του. Η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι παιδαγωγικές και επιστημονικές της αρχές.

Στηριζόμενοι σε αυτές τις αρχές, οι άνθρωποι της «Χλόης» δημιούργησαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη, θέλοντας να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες τους.

Σ' ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, το Κέντρο προσφέρει τα εξής προγράμματα:

– Ειδικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα (Προμαθησιακό – Μαθησιακό)

– Ειδικής θεραπευτικής Αγωγής

– Λογοθεραπείας

– Εργοθεραπείας

– Θεραπευτικής αντιμετώπισης Δυσλεξίας, Δυσγραφίας, Δυσορθογραφίας και Μαθησιακών δυσκολιών.

– Φυσικοθεραπείας

– Παιγνιοθεραπείας

– Μουσικοθεραπείας

– Εικαστικής θεραπείας

– Αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς,Συγκέντρωσης και Υπερκινητικότητας.

– Συμβουλευτικής Γονέων

Η μπάλα της ζωής τους!

Στόχος της "Χλόης" είναι η μέγιστη αξιοποίηση του δυναμικού και των δεξιοτήτων του κάθε εξυπηρετούμενου, έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομος και ανεξάρτητος με Τελικό σκοπό να επιτευχθεί η ισότιμη ένταξη του στην κοινωνία.

Τα προγράμματά της, πάντα προσαρμοσμένα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες του κάθε παιδιού ή νέου-ας είναι είτε ατομικά, είτε ομαδικά και στοχεύουν:

– Στην αυτοεξυπηρέτηση

– Στην εκμάθηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής

– Στην ανάπτυξη του λόγου και της επικοινωνίας

– Στην δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία

– Στην κοινωνικοποίηση και συναισθηματική ωρίμανση

– Στην συναισθηματική στήριξη του νέου-ας και των οικογενειών τους

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ