ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η παρουσίαση του Κοουτίνιο

Η παρουσίαση του Κοουτίνιο

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα μπροστά σε φιλάθλους κι έκανε δηλώσεις στις οποίες μίλησε για τον Νεϊμάρ, τον φίλο του Λουίς Σουάρες, τον Λιονέλ Μέσι και τη Λίβερπουλ (videos+photos).

Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι κι επίσημα ο Φιλίπε Κοουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέρασε με (σχεδόν) επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο 5,5 ετών με τους "μπλαουγκράνα", ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Οι υπογραφές μπήκαν στις 14:00 ώρα Ελλάδας στην αίθουσα "Roma Lounge" του "Καμπ Νόου", παρουσία του προέδρου του συλλόγου, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Η παρουσίαση του Κοουτίνιο
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μετά από τις καθιερωμένες φωτογραφίες κατά τη διαδικασία των υπογραφών, ήρθε η παρουσίαση στο κοινό της ομάδας, που είχε προμηθευτεί τα ελάχιστα εισιτήρια που διατέθηκαν για την παρουσίαση.

Η παρουσίαση του Κοουτίνιο
Η παρουσίαση του Κοουτίνιο

Ο Κοουτίνιο έκανε ορισμένα κόλπα με την μπάλα, επιτυχημένα σε αντίθεση με προηγούμενα μεταγραφικά αποκτήματα, φωτογραφήθηκε με 10χρονα παιδιά από τη Μασία και παρέλαβε το αυτοκίνητο του χορηγού, της αυτοκινητοβιομηχανίας "Audi".

"Ζω ένα όνειρο. Ευχαριστώ σε όλους που ήρθατε. Είναι ένα όνειρο για όλους τους παίκτες που έχουν έρθει εδώ και εκείνους που είναι εδώ τώρα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά όλη η οικογένειά μου είναι εδώ και ζει το όνειρο αυτό. Θέλω να πω ευχαριστώ για την υποδοχή και ελπίζω ότι σύντομα θα βρίσκομαι στο γήπεδο για να δικαιώσω τις προσδοκίες", είπε στον κόσμο ο 25χρονος Βραζιλιάνος.

Η παρουσίαση του Κοουτίνιο
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ
Η παρουσίαση του Κοουτίνιο
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ
Η παρουσίαση του Κοουτίνιο
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ




"ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΙΜΑΡ"

Η συνέχεια της παρουσίασης δόθηκε στην αίθουσα "Auditorium 1899" του γηπέδου των "μπλαουγκράνα", όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

"Παρακολούθησα το χθεσινό παιχνίδι από το ξενοδοχείο. Σήμερα πήγα στο προπονητικό κέντρο και συνάντησα μερικούς από τους παίκτες. Μου έδειξαν που προπονούμαστε, που τρώμε. Αδημονώ να αρχίσω", τόνισε αρχικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Για την αναπόφευκτη σύγκριση με τον Νεϊμάρ, σχολίασε: "Είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Προφανώς και είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά έχουμε διαφορετικά στοιχεία. Έχω παίξει με τον Νεϊμάρ στην εθνική Βραζιλίας και είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια".

Η μεταγραφή... καθυστέρησε έξι μήνες, κάτι για το οποίο υπογράμμισε: "Έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν. Πρέπει να τους ευχαριστήσω για την κατανόηση ότι αυτό ήταν το όνειρό μου και το όνειρό της οικογένειάς μου. Ήταν άνθρωποι με λόγο μαζί μου και τους έδωσα τα πάντα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθω εδώ".

Όσο για το νέο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, από όπου είχε εμπειρία και το 2012 ως δανεικός στην Εσπανιόλ από την Ίντερ, τόνισε: "Νομίζω ότι η La Liga είναι ένα πραγματικά δύσκολο πρωτάθλημα και είναι μακρά η σεζόν. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι, ώστε η απόσταση από τη Ρεάλ να διατηρηθεί. Σε σχέση με την Premier League είναι διαφορετικό πρωτάθλημα. Κάθε χώρα έχει τις δυσκολίες της. Προσπαθώ να παίζω ποδόσφαιρο και θέλω να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα".

Για τα δύο μεγάλα αστέρια του ρόστερ, με τα οποία θα συνεργαστεί αρκετά στο γήπεδο, τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουίς Σουάρες, δήλωσε: "Ο Μέσι είναι ένας σπουδαίος παίκτης και είμαι πολύ τυχερός που θα μπορώ να αγωνιστώ μαζί του. Με τον Σουάρες είχαμε καλές στιγμές μαζί (σ.σ. εννοεί στη Λίβερπουλ) και σχεδόν κατακτήσαμε την Premier League. Είναι καλός φίλος και είναι τιμή που αγωνίζομαι μαζί του. Μου έγραφε αρκετά όλο αυτό το διάστημα, μιλούσαμε πάντα και έχοντας έναν φίλο σαν κι αυτόν στον σύλλογο, με βοήθησε να έρθω".

Αναφορικά με τη θέση του υποστήριξε ότι "σκέφτομαι ότι θα αγωνιστώ ως κεντρικός μέσος, αλλά θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα και θα παίξω οπουδήποτε", ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Δεν το αντιλήφθηκα αμέσως, αλλά όταν προπονηθώ με αυτούς τους παίκτες, θα το καταλάβω (σ.σ. ότι μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα) . "Επέλεξα την Μπαρτσελόνα επειδή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και έχουν περάσει από εδώ πολλά είδωλά μου. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ήρωές μου έπαιξαν εδώ. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ήρωές μου παίζουν εδώ".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ