ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!

Ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα επί της Κόρδοβα με 8-0 δημιούργησε πολλά νέα ρεκόρ για τους "μπλαουγκράνα". Δείτε τους αριθμούς.

Η Μπαρτσελόνα διανύει περίοδο αγωνιστικής φόρμας και αυτό επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς. Οι "μπλαουγκράνα" παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά την ευρεία νίκη επί της Κόρδοβα με 8-0 ενώ δημιούργησαν και πολλά ρεκόρ. Διαβάστε αναλυτικά.

- Το 8-0 της Μπαρτσελόνα επί της Κόρδοβα είναι το μεγαλύτερο εκτός έδρας σκορ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζίον. Επαναλήφθηκε για τρίτη φορά και πάλι από την Μπαρτσελόνα. Το πρώτο ήταν την σεζόν 1959-60 με αντίπαλο την Λας Πάλμας και το δεύτερο επί της Αλμερία 2010-11.

- Σε έξι ματς την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις η Μπαρτσελόνα έχει βάλει 6 ή περισσότερα γκολ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την σεζόν 1959-60.

- Η Μπαρτσελόνα έχει 21 νίκες εκτός έδρας και 72 γκολ, αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας σε μία σεζόν.

- Ο Μέσι έχει σκοράρει σε 79 εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ούγκο Σάντσες. Θα σπάσει το ρεκόρ αν σκοράρει σε δύο εβδομάδες στο Βιθέντε Καλντερόν εναντίον της Ατλέτικο.

- Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει όλα τα ματς στα οποία έχει σκοράρει ο Λουίς Σουάρες και ο Ιβάν Ράκιτιτς.

- Ο Μέσι έχει βάλει 124 γκολ εκτός έδρας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος δεν έχει βάλει 100 ή περισσότερα.

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!

- Στο 56ο παιχνίδι του Νεϊμάρ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος έβαλε το 30ο προσωπικό γκολ στο πρωτάθλημα. Ισοφάρισε το ρεκόρ του Φίγκο (172 αγώνες) και του Βεντόλρα (58 αγώνες).

- Ο Μέσι έχει βάλει 262 γκολ σε 262 ματς πρωταθλήματος από την σεζόν 2007-08. Μέσο όρο 1 γκολ σε κάθε ματς!

- Εναντίον της Κόρδοβα η Μπαρτσελόνα έβαλε έξι γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είχε να συμβεί από το 1981 εναντίον της Καστεγιόν.

- Ο Μέσι έφθασε τις 18 ασίστ την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε κάνει την σεζόν 2010-11. Αντίθετα, ο Ινιέστα έδωσε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα.

- Το πρώτο γκολ του Μέσι ήταν το 100ο της Μπαρτσελόνα την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και το 50ο του Μέσι σε όλες τις διοργανώσεις.

- Ο Μέσι έχει βάλει τέσσερα γκολ με κεφαλιά στο πρωτάθλημα σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ.

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ