ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε

FC Barcelona's new signing coach Ernesto Valverde speaks during a press conference during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, June 1, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's new signing coach Ernesto Valverde speaks during a press conference during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, June 1, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η (νέα) Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε εξιτάρει τους Ισπανούς και στον τύπο της χώρας γίνονται ήδη οι πρώτες αναφορές για το βασικό σχήμα της επόμενης περιόδου και τις αλλαγές στην τακτική των "μπλαουγκράνα". Οι δύο ενδεκαδάτες μεταγραφές.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτός που επιλέχθηκε από την διοίκηση της Μπαρτσελόνα για να αντικαταστήσει τον Λουίς Ενρίκε και να οδηγήσει τεχνικά τους Καταλανούς τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στον ισπανικό Τύπο υπάρχουν καθημερινά πάμπολλες αναφορές στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του "Txingurri", με τα ρεπορτάζ να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις αλλαγές που φέρνει η άφιξη του Βαλβέρδε στην καθημερινότητα των "μπλαουγκράνα".

Όπως είναι λογικό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις μεταγραφές και τον καταρτισμό της ενδεκάδας στην Μπαρτσελόνα της νέας σεζόν και στην Ισπανία έχουν ήδη καταλήξει στο επικρατέστερο σενάριο αναφορικά με τις επιλογές του Βαλβέρδε.

Σε μεγάλο βαθμό τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα, αφού για παράδειγμα η επιθετική τριάδα Μέσι - Νεϊμάρ - Σουάρες δεν αλλάζει με... καμία κυβέρνηση. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την παρουσία των Ινιέστα και Πικέ στην ενδεκάδα.

Στην εξίσωση, οι συμπατριώτες του Βαλβέρδε βάζουν και δύο νέα πρόσωπα που μεταφράζονται σε κινήσεις των "μπλαουγκράνα" στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Πρόκειται για τους Έκτορ Μπεγερίν και Άντερ Ερέρα, παίκτες τους οποίους ενδέχεται να δούμε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μπορεί πρόσφατα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τους Αλέις Βιδάλ και Σέρτζι Ρομπέρτο, ωστόσο ο "Txingurri" είναι θαυμαστής του δεξιού μπακ της Άρσεναλ, ενώ είναι αυτός που ανέδειξε σε τέτοιο βαθμό το παιχνίδι του Άντερ Ερέρα -στην κοινή τους παρουσία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο- με αποτέλεσμα την μεταγραφή του Βάσκου κεντρικού χαφ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα, κατόπιν επιθυμίας του νέου της τεχνικού. Ο Βαλβέρδε δεν σκοπεύει να αλλάξει το 4-3-3 ως βασικό σύστημα των "μπλαουγκράνα", μεταβάλλοντας το σε 3-4-3 ανάλογα την περίσταση.

Έτσι λοιπόν, με το υπάρχον ρόστερ συν τις δύο "πινελιές" μεταγραφικά, στην χώρα της Ιβηρικής μπαίνουν από τώρα στο μυαλό του "Txingurri" και παρουσιάζουν τη νέα Μπαρτσελόνα στα πρόσωπα των εξής 11 παικτών:

Κάτω από τα γκολπόστ ο Τερ Στέγκεν, δεξιά στην άμυνα ο Μπεγερίν, δίδυμο στόπερ οι Πικέ - Ουμτιτί, αριστερά ο Τζόρντι Άλμπα. Τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μπουσκέτς (χαμηλά) - Άντερ Ερέρα - Ινιέστα και στην επίθεση η "αγία τριάδα" των Μέσι - Νεϊμάρ - Σουάρες.

Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε

Αναφορικά με τις αλλαγές σε τακτικό επίπεδο, ο Βαλβέρδε θέλει να δοκιμάσει να ανεβάσει ψηλότερα στην αντίπαλη περιοχή την πίεση στην μπάλα (έτσι συνδέεται και το μεταγραφικό σενάριο για τον Ίνιγο Μαρτίνεθ, στόπερ της Σοθιεδάδ, με έφεση σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού) αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο up tempo, με πιο γρήγορες αλλαγές της μπάλας και λιγότερες επαφές, ψάχνοντας τον τρόπο της περαιτέρω απελευθέρωσης του Μέσι στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βαλβέρδε: "Συναρπαστική πρόκληση η Μπαρτσελόνα"
Εγκώμια Γκουαρδιόλα για Βαλβέρδε
Οι τρεις ατάκες Βαλβέρδε για Ολυμπιακό στην παρουσίαση από Μπαρτσελόνα
Βαλβέρδε: "Να κάνω την Μπαρτσελόνα ακόμη μεγαλύτερη"
Ο Βάσκος που αρέσει στον Βαλβέρδε
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ