ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται για επιστροφή Τιάγκο

Bayern's Thiago celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hertha BSC at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, Sept. 21, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Thiago celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hertha BSC at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, Sept. 21, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να δουλεύει πάνω στην επιστροφή του Τιάγκο Αλκάνταρα στο "Camp Nou", με τον αθλητικό διευθυντή των Καταλανών να παραβρίσκεται στην τελευταία αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Άρσεναλ για χάρη του 25χρονου.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena Ser" αποκάλυψε ότι ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, εργάζεται πάνω στην επιστροφή του Τιάγκο Αλκάνταρα στην Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, για χάρη της οποίας ο Φερνάντεθ έδωσε το "παρών" στην πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ της Άρσεναλ και της Μπάγερν Μονάχου στο στάδιο "Emirates".

Χρησιμοποιώντας τη ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του, οι Βαυαροί είχαν καταφέρει να τον "κλέψουν" μέσα από τα χέρια των "μπλαουγκράνα" το καλοκαίρι του 2013, έναντι του ποσού των 18.000.000 ευρώ, το οποίο και είχε κριθεί εξαιρετικά χαμηλό για τις δυνατότητες του Ισπανού μέσου. Αυτό είχε συμβεί κατόπιν αιτήματος του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τη γερμανική ομάδα εκείνη την περίοδο.

Το τρέχον συμβόλαιο του 25χρονου λήγει το 2019, ενώ ακόμα δεν έχει διαρρεύσει ποιο ποσό θα αξιώσουν οι Βαυαροί για εκείνον, σε περίπτωση που αποφασίσουν να εισέλθουν σε διαπραγματεύσεις για την πώλησή του με τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Παρότι πέρασε ένα βαρύ τραυματισμό που τον κράτησε έξω για διάστημα μεγαλύτερο του ενός εξαμήνου, ο Τιάγκο δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του και πρωταγωνιστεί με τη φανέλα της Μπάγερν εντός και εκτός συνόρων, μετρώντας συνολικά 111 εμφανίσεις και 15 γκολ.

Κατά το διάστημα που βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα, θεωρείτο από την κοινή γνώμη ένας ποδοσφαιριστής που θα αναπλήρωνε επάξια τα κενά των Τσάβι Ερνάντεθ και Αντρές Ινιέστα.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ