ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα προσέγγισε παράνομα τον Νεϊμάρ το 2011

Η Μπαρτσελόνα προσέγγισε παράνομα τον Νεϊμάρ το 2011

Οι καταθέσεις των Σάντρο Ροσέλ και Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου ίσως προκαλέσουν νέα προβλήματα στην Μπαρτσελόνα εξαιτίας της μεταγραφής του Νεϊμάρ.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, αφού η πρώην ομάδα του Βραζιλιάνου επιθετικού, Σάντος, ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια, διεκδικώντας χρήματα ως αποζημίωση.

Αυτήν τη φορά κατηγορεί τους Καταλανούς για παράνομη προσέγγιση του παίκτη, βασιζόμενη στην κατάθεση του πρώην προέδρου, Σάντρο Ροσέλ, και του νυν προέδρου των Καταλανών, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ενώπιον του δικαστή Πάμπλο Ρουθ, τον Ιούλιο του 2014, κατά την εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης του Νεϊμάρ σχετικά με τη μεταγραφή του.

Αμφότεροι οι διοικητικοί ηγέτες των "μπλαουγκράνα" φέρονται να παραδέχθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον παίκτη πριν φτάσει στο εξάμηνο από την εκπνοή του συμβολαίου του με τον βραζιλιάνικο σύλλογο, χρονικό όριο στο οποίο βάσει της FIFA μπορούν να γίνουν προσεγγίσεις σε ποδοσφαιριστή μιας ομάδας.

Ροσέλ και Μπαρτομέου παραδέχθηκαν ότι μόνο τις διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι κατέβαλαν 10.000.000 ευρώ στον παίκτη ως προκαταβολή στις 6 Δεκεμβρίου 2011, λίγες ημέρες πριν η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσει τη Σάντος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ιαπωνία.

"Ο πατέρας του Νεϊμάρ ανησυχούσε εάν κάποιος μάθαινε κάτι για το προσύμφωνο και του είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να μην διαρρεύσει και ενεργήσαμε εχέμυθα και με προσοχή", σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Ροσέλ στο δικαστήριο.

Η υπερασπιστική γραμμή της Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο προσύμφωνο δεν είναι αθλητικό συμβόλαιο και ως εκ τούτου δεν υπάγεται στη νομοθεσία της FIFA, καθώς και ότι εγκρίθηκε από τον τότε πρόεδρο της Σάντος (ο οποίος πέθανε το 2016), Λουίς Άλβαρο ντε Ολιβέιρα, ο οποίος είχε γνώση της κατάστασης.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ