ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα πουλά τον Παουλίνιο στην πρώην ομάδα του

Brazil's Paulinho scores his side's opening goal during the group E match between Serbia and Brazil, at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Brazil's Paulinho scores his side's opening goal during the group E match between Serbia and Brazil, at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Βραζιλιάνος μέσος, Παουλίνιο, θα επιστρέψει στην Κίνα και την Guangzhou Evergrande, καθώς η Μπαρτσελόνα τον πουλά στην κινεζική ομάδα, από την οποία τον αγόρασε πριν από ένα χρόνο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Αυγούστου 2017 όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωνε την απόκτηση του 29χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, Παουλίνιο, από την Guangzhou Evergrande αντί 40.000.000 ευρώ.

Πριν συμπληρωθεί ένα ημερολογιακό έτος, ο Νοτιοαμερικανός ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Κίνα. Έχει δεχθεί εξαιρετική συμφέρουσα πρόταση από την πρώην του ομάδα, ενώ η πρόταση των Κινέζων προς τους "μπλαουγκράνα" ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ.

Δηλαδή, το καθαρό κέρδος της Μπαρτσελόνα από το deal θ' ανέλθει σε 10.000.000 ευρώ. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας που "έτρεξαν" το μεταγραφικό σχεδιασμό κατά την περυσινή σεζόν δέχθηκαν δριμύτατη κριτική για την επιλογή του Παουλίνιο.

Αυτός όμως κατόρθωσε να διαψεύσει τις ανησυχίες των επικριτών του και να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν. Πέτυχε εννιά γκολ σε 34 συμμετοχές (οι 21 στην αρχική ενδεκάδα) στη La Liga, αγωνίστηκε σε 6 ματς στο Copa del Rey κι 9 στο Champions League.

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στη Ρωσία με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα της "καναρίνια" (όπως συνέβη και στα τέσσερα μέχρι τώρα ματς της στη διοργάνωση) στην αναμέτρηση του Καζάν - live η εξέλιξη από το Sport24.gr - για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Μετά το τέλος του τουρνουά, αναμένεται να δρομολογηθεί η πώλησή του. Άλλωστε, είναι επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Κίνα και την Guangzhou Evergrande.

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις τα προημιτελικά!Βραζιλία - Βέλγιομε 300+ ειδικά στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι στο Stoiximan.gr!

Photo credits: AP Photo/Ekaterina Lyzlova

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ