ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα πάει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της λίγκας

Η Μπαρτσελόνα πάει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της λίγκας

Η Μπαρτσελόνα κινείται νομικά εναντίον του πρόεδρου της ισπανικής λίγκας για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον των παικτών των "μπλαουγκράνα" για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα με τη Βαλένθια.

Δύο εβδομάδες μετά από την επανεκλογή του σε θέση προέδρου της ισπανικής λίγκας (LFP), η Μπαρτσελόνα ήρε την εμπιστοσύνη της στον Χαβιέρ Τέμπας, ως αντίδραση για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με τη συμπεριφορά παικτών των "μπλαουγκράνα" στον επεισοδιακό αγώνα με τη Βαλένθια.

Ο Τέμπας υποστήριξε ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν είχαν την πρέπουσα συμπεριφορά απέναντι στους φιλάθλους των γηπεδούχων, μετά από την επίτευξη του πέναλτι από τον Λιονέλ Μέσι στις καθυστερήσεις του αγώνα, που έδωσε τη νίκη στους Καταλανούς.

"Κάποιες από τις συμπεριφορές από μερικούς ποδοσφαιριστές δεν είναι αυτό που θα ήθελα να δω. Δεν μου άρεσε αυτό που συνέβη στο τέλος του αγώνα", τόνισε στο γκαλά των βραβείων της LFP. Ακολούθως, σε συνέντευξη στο "SportYou", άφησε υπονοούμενα για "θέατρο", όσον αφορά στους τραυματισμούς από το μπουκάλι που έπεσε στους παίκτες: "Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που παρακολουθούν. Θα ντρεπόμουν να παριστάνω (σ.σ. όπως εκείνοι)".

Η πρώτη αντίδραση προήλθε από τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Τζόρδι Μέστρε, ο οποίος μιλώντας στο "TV3" σημείωσε: "Ήμουν στη Βαλένθια και ήταν μία από τις σπάνιες φορές που βλέπω τόσο εχθρικό περιβάλλον. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Τέμπας είναι να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει βία στα γήπεδα και όχι να επιτίθεται σε παίκτες, που είναι αυτοί που προσφέρουν το θέαμα και του επιτρέπουν να πουλάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division στην Κίνα, στην Ασία και στις ΗΠΑ. Είναι ο πρόεδρος της λίγκας και πρέπει να αφοσιωθεί στη φροντίδα των παικτών".

Ακολούθως, η επίσημη Μπαρτσελόνα αντέδρασε ακόμα πιο δυναμικά. Με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι θα αναφέρει στο Διαιτητικό Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας (TAD) τον Τέμπας και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) για τις τοποθετήσεις τους για τη συμπεριφορά των παικτών της Μπαρτσελόνα, τις οποίες χαρακτηρίζει "απαράδεκτες".

Επιπροσθέτως, γνωστοποίησε ότι απέσυρε την ψήφο εμπιστοσύνη της στον Τέμπας ως πρόεδρο της λίγκας, θώκο στον οποίο βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2013.

Η Μπαρτσελόνα πάει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της λίγκας
© GETTY IMAGES
Η Μπαρτσελόνα πάει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της λίγκας
© AP
Η Μπαρτσελόνα πάει στα δικαστήρια τον πρόεδρο της λίγκας
© GETTY IMAGES

Οι ύβρεις του Μέσι

Το συμβάν από την εξέδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανατροπή στην ανατροπή στο 94' η Μπαρτσελόνα
Μπουκάλι στους παίκτες της Μπάρτσα, "γαλλικά" και χειρονομίες ο Μέσι
Μέσι στην εξέδρα: "Το μ@#$ι" της μάνας σας"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ