ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει... επανάσταση ενόψει καλοκαιριού

FC Barcelona's Samuel Umtiti, right, celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Celta Vigo at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, March 4, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Samuel Umtiti, right, celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Celta Vigo at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, March 4, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να αλλάξει στρατηγική το ερχόμενο καλοκαίρι, θέτοντας στο μεταγραφικό στόχαστρό της ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Ποιοι οι πρώτοι στόχοι της, πως επηρεάζει το θέμα ο νέος προπονητής και τι αλλάζει για την ακαδημία.

Η αδυναμία της Μπαρτσελόνα να βρει σταθερότητα τη φετινή σεζόν, φέρεται να ωθεί τη διοίκηση των Καταλανών σε δραστικές αλλαγές ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

Δημοσίευμα της καταλανικής " Sport" αποκαλύπτει το σχετικό πλάνο των "μπλαουγκράνα" και διευκρινίζει ότι αυτό θα τεθεί σε λειτουργία ανεξαρτήτως του αν καταφέρουν να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού οι άνθρωποι της ομάδας κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη το να αναπροσαρμοστούν ορισμένες στρατηγικές αποφάσεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Όπως αναφέρεται, οι μεταγραφικές επενδύσεις δεν πρόκειται να είναι πολλές, αλλά θα είναι δαπανηρές, αφού οι "μπλαουγκράνα" επιθυμούν να πάνε σε πιο ασφαλείς επιλογές. Αυτό είναι κάτι που δεν συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όταν απέκτησε ποδοσφαιριστές με περισσότερο μακρόπνοη προοπτική και λιγότερο άμεση, όπως οι Σαμουέλ Ουμτιτί, Αντρέ Γκόμες, Πάκο Αλκάθερ, Ντένις Σουάρεθ και Λούκας Ντιν.

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο παρουσιάζεται να απασχολεί και πάλι έντονα την ισπανική ομάδα, παρά το γεγονός ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Έκτορ Μπεγερίν, με την υπόθεση του δεξιού μπακ να έχει βάλει σε δίλημμα τους Καταλανούς, αλλά και οι Πάουλο Ντιμπάλα (ο οποίος πάντως ανανέωσε μέχρι το 2022 με τη Γιουβέντους), Μάρκο Βεράτι.

Συνεπώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πέραν του Ζεράρ Ντελοφέου που φέρεται να έχει ήδη "κλείσει", οποιαδήποτε άλλη προσθήκη πραγματοποιηθεί θα είναι... ενδεκαδάτη. Βασική προϋπόθεση για τον νέο προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα τον Ιούνιο, θα είναι να δώσει τη συγκατάθεσή του στην παραπάνω στρατηγική απόφαση, διατηρώντας φυσικά το δικαίωμα να προτείνει διαφορετικούς παίκτες, με μοναδικό όρο να εντάσσονται στο πλαίσιο που ετοιμάζεται να θεσπίσει η διοίκηση.

Όσον αφορά στις αποχωρήσεις, επικρατέστεροι είναι οι Ζερεμί Ματιέ, Αρντά Τουράν και Χαβιέρ Μαστσεράνο, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο ως προς αυτό.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ο άλλος στόχος είναι να γίνει μια προσπάθεια ώστε περισσότερα παιδιά από τη διάσημη "Masia" να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα, έστω κι αν η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που βγαίνουν από εκείνη έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα, ο Σέρχι Σάμπερ, ο οποίος φέτος έχει δοθεί δανεικός στη Γρανάδα, θα πάρει ακόμη μία ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα, αποτελώντας την εναλλακτική λύση του Σέρχιο Μπουσκέτς τη σεζόν 2017 - 2018.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι πέφτουν κι άλλα ονόματα από "προϊόντα" της ακαδημίας, είτε από αυτούς που έχουν παραχωρηθεί με μεταγραφή και διαθέτουν ρήτρα επαναγοράς (π.χ. Μουνίρ Ελ Χανταντί), είτε από άλλους που βρίσκονται στη β' ομάδα την τρέχουσα περίοδο.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernadez

Το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της Sport: "Μια νέα εποχή αρχίζει"

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει... επανάσταση ενόψει καλοκαιριού
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ