ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα διπλασιάζει τα χρήματα στη Μασία λόγω έλλειψης ταλέντου

Η Μπαρτσελόνα διπλασιάζει τα χρήματα στη Μασία λόγω έλλειψης ταλέντου
© FC BARCELONA VIA GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα αφουγκράζεται τη μικρή παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών από τη Μασία τα τελευταία χρόνια και επενδύει ακόμη περισσότερο στις ακαδημίες.

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ανησυχούν με τη μείωση προσφοράς ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες της Μασία και αποφάσισαν να διπλασιάσουν το μπάτζετ τους, στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Masia 360".

Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ακαδημία του κόσμου είχε προσφέρει επτά από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν τα Champions League του 2009 και του 2011, καθώς και τον προπονητή εκείνης της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα. Στην κατάκτηση του Champions League 2015, όμως, "μόνο" πέντε παίκτες προέρχονταν από τη Μασία, ενώ ο αριθμός των μελών της πρώτης που είναι απόφοιτοι συρρικνώνεται συνεχώς.

Στα τριάντα χρόνια της ιστορίας της, η Μασία στηριζόταν ακόμα και στην εθελοντική εργασία προπονητών και σκάουτ, ωστόσο η οικονομική ενίσχυση της ετήσιας επιχορήγησης θα καταστήσει ακόμα πιο επαγγελματικό το πλαίσιο λειτουργίας. Η ετήσια οικονομική ενίσχυση του συλλόγου ανέρχεται σε 1.250.000 ευρώ μέχρι σήμερα, ωστόσο από του χρόνου θα αυξηθεί σε 2.950.000 ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα διπλασιάζει τα χρήματα στη Μασία λόγω έλλειψης ταλέντου
© GETTY IMAGES

Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την πρόσληψη ακόμη δεκαέξι καθηγητών για να βοηθήσουν με την εκπαίδευση των μαθητών, δύο επιπλέον ψυχολόγων και πέντε δασκάλων που θα ταξιδεύουν με τις ομάδες στα εκτός έδρας ταξίδια που απαιτούν απουσία άνω των δύο ημερών από τη Βαρκελώνη, ώστε τα παιδιά να μην μένουν πίσω στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους. Επίσης, θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες μεταφορών από και προς τις ακαδημίες και των σεφ που μαγειρεύουν για τις ομάδες.

"Αυτό δεν είναι κάτι που θα δεις από την Τσέλσι, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Παρί Σεν Ζερμέν ή τη Ρεάλ Μαδρίτης", δήλωσε ο εκ των διευθυντών του συλλόγου, Αλμπέρτο Σολέρ, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρότζεκτ το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση στο "Καμπ Νόου".

Το rebranding της Μασία θα διαβιβαστεί και στη FIFA, η οποία το 2014 είχε τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών και παραβίαση κανονισμών περί μεταγραφής ανηλίκων.

"Είμαστε απολύτως σύμφωνοι σε θέματα που αφορούν στην προστασία νέων παικτών, αλλά η αντίθεση είναι, όπως έχουμε εξηγήσει στη FIFA, ότι οι τιμωρίες τους καταλήγουν να επηρεάζουν τους νεαρούς παίκτες. Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε το πρότζεκτ στη FIFA. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα του δώσουν προσοχή, αλλά δείχνει ότι όσον αφορά στη φροντίδα και την προστασία νεαρών αθλητών, συνεχίζουμε να αποτελούμε υπόδειγμα", κατέληξε ο Σολέρ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ