ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα αμφισβητείται, ο Μέσι λάμπει

BARCELONA, SPAIN - MARCH 04:  Lionel Messi of Barcelona celebrates after scoring the opening goal during the La Liga match between FC Barcelona and RC Celta de Vigo at the Camp Nou on March 4, 2017 in Barcelona, Spain.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - MARCH 04: Lionel Messi of Barcelona celebrates after scoring the opening goal during the La Liga match between FC Barcelona and RC Celta de Vigo at the Camp Nou on March 4, 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε περίοδο έντονης αμφισβήτησης, όμως οι αριθμοί υποδεικνύουν ότι ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να απογοητεύει τον περίγυρό της, πρωτίστως λόγω της βαριάς ήττας από την Παρί Σεν Ζερμέν και δευτερευόντως διότι μέχρι πρότινος βρισκόταν κάτω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σεβίλλη στο βαθμολογικό πίνακα της Primera Division, κατάσταση την οποία βήμα - βήμα ανατρέπει (τώρα βρίσκεται στο +1 και στην κορυφή, αλλά με παιχνίδι περισσότερο).

Ωστόσο, η απόδοση του Λιονέλ Μέσι δεν συμπεριλαμβάνεται στους λόγους που επιφέρουν δυσαρέσκεια στους Καταλανούς. Παρά τις τεράστιες προσδοκίες που άπαντες έχουν για τον Αργεντινό, εκείνος καταφέρνει να ανταποκρίνεται και με το παραπάνω.

Και το φορμάρισμα του 29χρονου αποτελεί το κύριο αίτιο που δίνει στους "μπλαουγκράνα" λίγες ελπίδες, προκειμένου να πετύχουν μια ιστορική ανατροπή την ερχόμενη Τετάρτη (8/3) απέναντι στους Παριζιάνους, έπειτα από την ήττα με 4-0 στην πρώτη συνάντηση για τους "16" του Champions League.

Αναλυτικά ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά που προκύπτουν, αναφορικά με τη φετινή σεζόν του Αργεντινού:

Η Μπαρτσελόνα αμφισβητείται, ο Μέσι λάμπει
2017 MANUEL QUEIMADELOS ALONSO

- Είχε συμμετοχή στο 42.8% (με γκολ ή ασίστ) των 122 γκολ της Μπαρτσελόνα.

- Έχει πετύχει 38 τέρματα και έχει μοιράσει 13 ασίστ σε 37 επίσημες εμφανίσεις.

- Έχει καταφέρει 9 φορές να βρει δίχτυα και να δώσει ασίστ στο ίδιο ματς, στη διοργάνωση της Primera Division. Στη σχετική κατάταξη τον ακολουθούν οι Ιάγκο Άσπας και Λουίς Σουάρες με 7.

- Σκοράρει ανά 73', οι τελικές του βρίσκουν εστία ανά 40', φτιάχνει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του ανά 37' και ντριμπλάρει επιτυχημένα ανά 26'.

Η Μπαρτσελόνα αμφισβητείται, ο Μέσι λάμπει

- Χρειάζεται μόλις 4.1 τελικές για να πετύχει γκολ, αν λάβουμε υπόψη τις επιδόσεις του σε Primera Division και Champions League.

- Ανά 90', στην Primera εκτελεί 2.3 φορές προς την εστία, φτιάχνει 2.6 ευκαιρίες και έχει 3.5 επιτυχημένες ντρίμπλες.

- Ο Καβάνι αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην Ευρώπη με μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ ανά 90' από τον Μέσι, σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Ο επιθετικός της Παρί έχει 1.03, έναντι 1.027 του Αργεντινού (μόλις 0.003 μονάδες πάνω ο Ουρουγουανός!).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ