ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πικέ: Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος από τους γήινους ποδοσφαιριστές

Πικέ: Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος από τους γήινους ποδοσφαιριστές

Ο Ζεράρ Πικέ έχει βρεθεί συμπαίκτης τόσο με τον Λιονέλ Μέσι όσο και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά στο δίλημμα "ποιος είναι ο καλύτερος" ψηφίζει χωρίς δεύτερη σκέψη τον Αργεντίνο. Διαβάστε πώς εξηγεί την επιλογή του.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο συναγωνίζονται εδώ και αρκετά χρόνια για τον τίτλο του κορυφαίου στον πλανήτη (από το 2008 και μετά ο Αργεντινός έχει κατακτήσει πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα και ο Πορτογάλος τρεις) και ο Ζεράρ Πικέ είναι από τους πλέον κατάλληλους για να κάνει τη σύγκριση από τη στιγμή που έχει παίξει στην ίδια ομάδα και με τους δύο σούπερ σταρ.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν συμπαίκτες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2007-08 κατακτώντας μαζί την Premier League και το Champions League ενώ με τον Μέσι ήταν πρώτα μαζί στην Masia (ακαδημία της Μπαρτσελόνα) και έπειτα στην πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα", κατακτώντας μεταξύ άλλων 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Κύπελλα και 3 Champions League.

Ποιος λοιπόν είναι ο καλύτερος; "Πιστεύω ότι και οι δύο είναι εκπληκτικοί παίκτες. Μιλάμε για δύο από τους κορυφαίους παίκτες όχι μόνο στον κόσμο αλλά στην ιστορία του αθλητισμού", δήλωσε αρχικά στη κάμερα του "BT Sport" (και στον πρώην συμπαίκτη του Ρίο Φέρντιναντ) ο 28χρονος Ισπανός διεθνής σέντερ μπακ και συνέχισε:

"Πάντα έλεγα ότι το ταλέντο του Μέσι δεν μπορείς να το βρεις σε άλλον αθλητή. Όταν έχει τη μπάλα αυτή δεν φεύγει δύο μέτρα μακριά από τα πόδια του, είναι πάντα εκεί. Είναι αδύνατο να τον πιάσεις, τέτοιο ταλέντο δεν το έχω δει πουθενά αλλού.

Πικέ: Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος από τους γήινους ποδοσφαιριστές

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ διαφορετικός παίκτης, είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Κριστιάνο είναι ψηλός, δυνατός, είναι πραγματικά ολοκληρωμένος. Μπορεί να κάνει τα πάντα.

Μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι, με εκτελέσεις φάουλ, με πέναλτι, περνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο. Αλλά εμένα μου φαίνεται πως ο Μέσι δεν είναι γήινος και ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος από τους γήινους".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ