ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η αποτρεπτική συμφωνία Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι για τον Ντένις Σουάρεθ

FC Barcelona's Denis Suarez kicks the ball to score during a Spanish Copa del Rey round of 32 second leg soccer match between FC Barcelona and Murcia at the Camp Nou stadium in Barcelona, Wednesday, Nov. 29, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Denis Suarez kicks the ball to score during a Spanish Copa del Rey round of 32 second leg soccer match between FC Barcelona and Murcia at the Camp Nou stadium in Barcelona, Wednesday, Nov. 29, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Ντένις Σουάρεθ, δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα και αυτό γιατί οι Καταλανοί θα πρέπει να πληρώνουν 800.000 ευρώ για κάθε δέκα συμμετοχές του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρα από το γεμάτο "οπλοστάσιο" που έχει στα χέρια του ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπάρχει ακόμα ένας λόγος που ο Ντένις Σουάρεθ δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς και αυτός έχει να κάνει με το παρελθόν του.

Ο 24χρονος μέσος, ο οποίος τη διετία 2011-2013 βρισκόταν στη Μάντσεστερ Σίτι, δεν αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα καθώς υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που αναφέρει πως η Σίτι για κάθε 10 εμφανίσεις του Ισπανού θα πρέπει να λαμβάνει 800 χιλιάδες ευρώ.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει παίξει μόλις σε 3 παιχνίδια το 2018, δύο για το κύπελλο και 1 για το πρωτάθλημα. Η συμπεριφορά του παίκτη δεν έχει αλλάξει κατά της διάρκεια παραμονής του στη Βαρκελώνη καθώς εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά, χωρίς ποτέ να έχει παραπονεθεί για τον παραγκωνισμό του. Ωστόσο, έχει εξαφανιστεί από την πρώτη ομάδα και τις επίσημες αναμετρήσεις, απουσίες που ωφελούν τη Μπαρτσελόνα οικονομικώς.

Οι Καταλανοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 800.000 ευρώ για κάθε 10 παιχνίδια που παίζει, λόγω της συμφωνίας με τη Μάντσεστερ Σίτι. Συνολικά έχει 54 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και σε 31 απ' αυτές έχει αγωνιστεί τουλάχιστον 45 λεπτά, ένας όρος που υπάρχει στα περισσότερα συμβόλαια αυτού του τύπου.

Η απουσία του έρχεται σε αντίθεση με την επιβεβαίωση που του έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Ιανουάριο πως τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα απέρριψαν τις προσφορές που είχαν καταφτάσει για τον Σουάρεθ. Και τώρα έχουν περάσει 12 αγώνες χωρίς να έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ