ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γιατί το νέο "Καμπ Νόου" θα κοστίσει περισσότερα απ' το "Μπερναμπέου"

Γιατί το νέο "Καμπ Νόου" θα κοστίσει περισσότερα απ' το "Μπερναμπέου"

Η καταλανική εφημερίδα "Sport" παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους που η ανακαίνιση του "Καμπ Νόου" θα κοστίσει περίπου 200.000.000 ευρώ περισσότερα απ' αυτή του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Την Τρίτη (11/10) η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα σχέδια και την μακέτα του νέου "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ύστερα απ' τη συμφωνία με το Δήμο Μαδρίτης για την ανακαίνιση του γηπέδου.

Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στα 400.000.000 ευρώ και παρότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητά του γηπέδου, θα βελτιωθούν όλες οι εγκαταστάσεις, θα αυξηθούν οι υποδομές εταιρικής φιλοξενίας και κατά τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα αρχίσει "η διαδικασία εκσυγχρονισμού που θα μετατρέψει το στάδιο σε έναν avant garde αρχιτεκτονικό σύμβολο".

Γιατί το νέο "Καμπ Νόου" θα κοστίσει περισσότερα απ' το "Μπερναμπέου"

Με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις απ' την πλευρά των "μερένγκες", η " Sport" παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους που το νέο "Καμπ Νόου" θα κοστίσει περίπου 200.000.000 ευρώ περισσότερα απ' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα δεν αφορά μόνο την ανακαίνιση του "Καμπ Νόου", αλλά και την κατασκευή του νέου "Παλάου Μπλαουγκράνα" και του "Mini Estadi" (σ.σ το γήπεδο των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα).

Παράλληλα, στα "σκαριά" υπάρχει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου. Έτσι, απ' το συνολικό κόστος του έργου, το 60% έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στο γήπεδο. Ήτοι τα 360.000.000 απ' τα 600.000.000 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα θα δοθούν για τις υπόλοιπες... κατασκευαστικές ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έτσι θα είναι το νέο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ