ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Φυλακή και πρόστιμο στον Μαστσεράνο για φοροδιαφυγή!

Φυλακή και πρόστιμο στον Μαστσεράνο για φοροδιαφυγή!

Ένοχος για φοροδιαφυγή κρίθηκε από τη δικαιοσύνη ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, με την τιμωρία που του επιβλήθηκε να είναι φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο ύψους 815.000 ευρώ.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε ομολογήσει πως διέπραξε δύο φορολογικές παραβάσεις, η πρώτη το 2011 και η δεύτερη το 2012, αποκρύπτοντας από το Δημόσιο 1.500.000 ευρώ, ενώ πέρα από την ομολογία του είχε επιστρέψει τα χρήματα καταβάλλοντας μάλιστα και αποζημίωση.

Το πιθανότερο είναι πάντως να μην εκτίσει την ποινή φυλάκισης ο Αργεντινός διεθνής άσος και να εγκριθεί το αίτημα των δικηγόρων του, που θα ζητήσουν να εξαγοράσει αυτή την ποινή μέσω καταβολής υψηλότερο προστίμου.

"Είμαι επαγγελματίας αθλητής και δεν ξέρω πολλά για νομικά και οικονομικά ζητήματα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξαρτιέμαι από ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτά τα τεχνικά, και για μένα, πολύπλοκα, θέματα. Σε όλη μου την καριέρα ήμουν ένα ειλικρινές και υπεύθυνο άτομο...

Φυλακή και πρόστιμο στον Μαστσεράνο για φοροδιαφυγή!

Είναι μία ακόμα εμπειρία αυτή για μένα και είμαι ήρεμος από το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ακολουθώ το νόμο", έγραψε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο παίκτης, την οποία ανήρτησε μάλιστα και στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Twitter.

Λίγη ώρα πάντως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, χρήστης του διαδικτύου είχε διάθεση να.. τρολάρει τον Μαστσεράνο καθώς μπήκε στο προφίλ του 30χρονου άσου στην Wikipedia και πρόσθεσε (εκεί που αναφέρονται οι ομάδες που έχει παίξει) πως από το 2016 βρίσκεται στη φυλακή!

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί ακόμα η υπόθεση φοροδιαφυγής από τον Λιονέλ Μέσι και τον πατέρα του Χόρχε, η οποία έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, με τον 28χρονο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να κατηγορείται πως ζημίωσε το ισπανικό Δημόσιο κατά 4.200.000 ευρώ, δίνοντας ψεύτικα νούμερα κατά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων που έκανε από το 2007 μέχρι το 2009.

Φυλακή και πρόστιμο στον Μαστσεράνο για φοροδιαφυγή!

Ο κατήγορος από την πλευρά της πολιτείας έχει προτείνει φυλάκιση δύο χρόνων για τους Λιονέλ και Χόρχε Μέσι, που έχουν πάντως ήδη καταβάλλει 5.000.000 ευρώ προκειμένου να "επανορθώσουν" για ό,τι έγινε.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ