ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Φάκελος "Μπαρτσελόνα - Μανωλάς"

AS Roma's Kostas Manolas (L) challenges Barcelona's Neymar during their Champions League Group E stage match at the Olympic stadium in Rome, Italy , September 16, 2015.  REUTERS/Tony Gentile
AS Roma's Kostas Manolas (L) challenges Barcelona's Neymar during their Champions League Group E stage match at the Olympic stadium in Rome, Italy , September 16, 2015. REUTERS/Tony Gentile NO PERMITIDO REPUBLICAR

Η ηλεκτρονική έκδοση της καταλανικής εφημερίδας "Sport" παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, αναλύοντας τα δεδομένα στην υπόθεση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στην Μπαρτσελόνα.

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της μεταγραφικής αγοράς. Το περασμένο καλοκαίρι πολλοί σύλλογοι απ' τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, ενδιαφέρθηκαν ζεστά για την απόκτησή του.

Παρ' όλα αυτά, οι διοικούντες τη Ρόμα αρνήθηκαν να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις ενδιαφερόμενες ομάδες εξαιτίας της ρήτρας που υπήρχε στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό κι όριζε ότι μέχρι το φετινό καλοκαίρι οι "ερυθρόλευκοι" θα έπαιρναν το 50% των χρημάτων απ' την πώλησή του.

Πέρα απ' τις προαναφερθείσες ομάδες και η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στη μάχη για τη διεκδίκησή του. Μάλιστα, κατάφερε να αποκτήσει τον πρώτο λόγο, σε περίπτωση που οι "τζαλορόσι" αποφασίσουν να τον παραχωρήσουν, μέσω του... Τόμας Βερμάελεν. Ο Βέλγος άσος δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρόμα, με τους "μπλαουγκράνα" να ζητούν, πέρα απ' τα χρήματα και τον πρώτο λόγο για τον διεθνή στόπερ.

Φάκελος "Μπαρτσελόνα - Μανωλάς"

Απ' ότι φαίνεται το ενδιαφέρον των Καταλανών είναι υπαρκτό και έντονο, αφού η καταλανική εφημερίδα " Sport" παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ, αναλύοντας τα δεδομένα της υπόθεσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η "Μπάρτσα" ήθελε να κάνει "δικό" της τον Έλληνα άσο απ' το περασμένο καλοκαίρι, αλλά όπως προαναφέραμε, η ρήτρα του Ολυμπιακού έβαλε εμπόδια στις διαπραγματεύσεις των δύο συλλόγων.

Γι' αυτό το λόγο, οι Καταλανοί κατέληξαν στην περίπτωση του Σαμιέλ Ουμτιτί, αφού κι οι περιπτώσεις των Αϊμερίκ Λαπόρτ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαρκίνιος της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ιδιαίτερα ακριβές. Πηγές κοντά στο περιβάλλον του Μανωλά αποκάλυψαν πως υπήρξαν επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων, στις οποίες οι "μπλαουγκράνα" διαβεβαίωσαν τους ανθρώπους της Ρόμα πως θα αποφασίσουν άμεσα για το αν θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Φάκελος "Μπαρτσελόνα - Μανωλάς"

Οι σκάουτ της Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τον Μανωλά, καθώς θέλουν να είναι σίγουροι για την επιλογή τους. Μεγάλος σύμμαχός των Καταλανών είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που έχει εκφράσει την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της "Μπάρτσα". Όσον αφορά στις οικονομικές απαιτήσεις των Ρωμαίων, αυτές θα εξαρτηθούν απ' την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του. Αν οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020, τότε είναι πιθανό να μην τοποθετηθεί ρήτρα ούτως ώστε η Ρόμα να έχει το "πάνω χέρι" στις διαπραγματεύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα κοστολογούν περίπου στα 25.000.000 ευρώ τον Έλληνα άσο συν τον Τόμας Βερμάελεν ως αντάλλαγμα. Βέβαια, η μέτρια πορεία του Βέλγου αμυντικού με τη φανέλα των "τζαλορόσι" δεν βοηθάει την Μπαρτσελόνα.

Φάκελος "Μπαρτσελόνα - Μανωλάς"

Τέλος, σημαντικό ρόλο στο ενδιαφέρον των Καταλανών παίζει ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί τον Μανωλά απ' την εποχή που αγωνιζόταν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αν οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος, ο 25χρονος άσος θα αποτελέσει στην πραγματικότητα τον διάδοχο του Ζερεμί Ματιέ, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, όμως το μέλλον του στο "Καμπ Νόου" θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο...

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ