ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Επτά παίκτες της Μπαρτσελόνα στη "μαύρη λίστα" του Βαλβέρδε

Επτά παίκτες της Μπαρτσελόνα στη "μαύρη λίστα" του Βαλβέρδε
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μεγάλωσε η λίστα με τους υπό αποχώρηση παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα, αφού στους Αντρέ Γκόμες και Αλέις Βιδάλ προστέθηκαν πέντε ονόματα.

Η μεταγραφική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι δεν περιλαμβάνει μόνο ενίσχυση, αλλά και αποψίλωση του ρόστερ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιθυμεί να δουλέψει με ένα "σφιχτό" σύνολο παικτών και σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Marca", αφού τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του τις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής προετοιμασίας, οι μισοί θα αποτελέσουν παρελθόν.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για επτά παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα του συλλόγου και στους οποίους δεν υπολογίζει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

ΟΙ... ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ

Δύο εξ αυτών ήταν γνωστό ότι δεν υπολογίζονται από τον Μάιο και είχαν ενημερωθεί να βρουν ομάδα, μαζί με τον Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός, όμως, είχε αρνηθεί να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι μπορεί να παλέψει για τη θέση του κι από τη στιγμή που δεν ευοδώθηκε η μεταγραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, οι "μπλαουγκράνα" φαίνεται πως δέχονται να τον κρατήσουν.

Αντιθέτως, το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε για τους Αντρέ Γκόμες και Αλέις Βιδάλ, οι οποίοι δεν έπεισαν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και παρότι αμφότεροι κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κρίνονται ως αποτυχημένες μεταγραφές.

"ΚΟΚΚΙΝΟ" ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Αποτυχημένη θεωρείται πια και η απόκτηση του Μάρλον Σάντος, του 22χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αποκτήθηκε αρχικά δανεικός για τη 2η ομάδα το καλοκαίρι του 2016 και έναν χρόνο αργότερα ενεργοποιήθηκε η επιλογή αγοράς για 5.000.000 ευρώ. Πέρυσι παραχωρήθηκε δανεικός στη Νις, ωστόσο με την παρουσία των Ζεράρ Πικέ, Σαμουέλ Ουμτιτί, Γέρι Μίνα, Τόμας Βερμάλεν και την απόκτηση του Κλεμάν Λενγκλέ, ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν έχει μέλλον στο "Καμπ Νόου".

Ο Ντόουγκλας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 για 4.000.000 ευρώ συν 1.500.000 ευρώ ως μπόνους, σε μία μεταγραφή που σκοπός της ήταν η διαδοχή του Ντάνι Άλβες. Μετά από δύο δανεισμούς σε Σπόρτινγκ Χιχόν και Μπενφίκα, αποδείχθηκε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο παικτών για το δεξί άκρο της άμυνας.

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ "ΜΑΣΙΑ"

Μουνίρ ελ Χανταντί και Σέρτζι Σαμπέρ ήταν δύο ποδοσφαιριστές που "έλαμψαν" στην Μπαρτσελόνα Β και προωθήθηκαν μαζί στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2014-2015, όμως πλην κάποιων σποραδικών εμφανίσεων, δεν έπεισαν ότι μπορούν να συνεχίσουν τη γραμμή παραγωγής της Μασία. Παραχωρήθηκαν δανεικοί και τώρα ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν.

Παρόμοια περίπτωση, αλλά με διαφορετικές προεκτάσεις, είναι εκείνη του Ραφίνια. Ο 25χρονος δύο φορές διεθνής Βραζιλιάνος μέσος, προϊόν της ακαδημίας, μετράει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα από το 2011. Για καιρό βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενώ πέρυσι ήταν βασικός στο 2ο μισό της σεζόν στην Ίντερ, ως δανεικός. Φέτος, την ώρα που η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να πείσει τον αδερφό του, Τιάγκο, να επιστρέψει στην ομάδα, προσπαθεί ταυτόχρονα να ξεφορτωθεί τον Ραφίνια, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε ικανός να σταθεί στη βασική ενδεκάδα, αν και έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου.

ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Αυτοί οι επτά παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν για τον σύλλογο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Τρεις εξ αυτών αρκετά πιο νωρίς, αφού η "Marca" υποστηρίζει ότι για τους Μάρλον, Βιδάλ και Γκόμες υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες και πλην της επιθυμίας της Μπαρτσελόνα, είναι και δική τους επιθυμία να αποχωρήσουν από το "Καμπ Νόου".

Οι υπόλοιποι τέσσερις, μετά από μία σειρά δανεισμών, η Μπαρτσελόνα θα ψάξει να τους αποχωριστεί μόνιμα με ένα ποσό που θα την ικανοποιεί και το οποίο ούτως ή άλλως θα συνιστά κέρδος, αφού πλην του Ντόουγκλας, οι υπόλοιποι αποτελούν προϊόν των ακαδημιών της.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ