ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Επιχείρηση "Κοουτίνιο" για την Μπαρτσελόνα

Liverpool's Philippe Coutinho celebrates scoring his side's second goal, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton, at Anfield, in Liverpool, England, Saturday April 1, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Liverpool's Philippe Coutinho celebrates scoring his side's second goal, during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton, at Anfield, in Liverpool, England, Saturday April 1, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Η καταλανική "Sport" αποκαλύπτει τις προθέσεις της Μπαρτσελόνα αναφορικά με τον Φιλίπε Κοουτίνιο. Ποιες οι απαιτήσεις της Λίβερπουλ για να τον παραχωρήσει.

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο με τη θερινή μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει, τα διεθνή ΜΜΕ δίνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα. Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης (03/05) της καταλανικής " Sport", στης οποίας το δημοσίευμα αναφέρονται όλα τα δεδομένα για την υπόθεση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στους "μπλαουγκράνα".

Αφού αρχικά διευκρινίζεται πως απόλυτη προτεραιότητα των Καταλανών είναι η απόκτηση δεξιού μπακ, εν συνεχεία τονίζεται ότι το ενδιαφέρον για τον Κοουτίνιο είναι πέρα ως πέρα υπαρκτό, έστω κι αν πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση. Ο 24χρονος υπέγραψε τον περασμένο Ιανουάριο νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το 2022 και τον έχει κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της, τη στιγμή που οι "κόκκινοι" τον θεωρούν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο τους και κατ' επέκταση δεν προτίθενται να ρίξουν την τιμή που τον κοστολογούν.

Ποια είναι αυτή; Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ένα ποσό κοντά στην τιμή πώλησης του Λουίς Σουάρες, ήτοι γύρω στα 80.000.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι αν η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει άμεσα ένα τέτοιο ποσό για έναν παίκτη που ναι μεν χρειάζεται, δίχως όμως να αποτελεί προτεραιότητά της, όπως προαναφέρθηκε. Το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν έμψυχα ανταλλάγματα στην όποια πρόταση θεωρείται πολύ πιθανό, με επικρατέστερο υποψήφιο τον... φευγάτο Αρντά Τουράν.

Ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, θεωρεί τον Κοουτίνιο μία εξαιρετική λύση, λόγω του ότι μπορεί να προσφέρει σε πολλές διαφορετικές θέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει ήδη τις πρώτες επαφές με τον εκπρόσωπό του. Φυσικά, ρόλο θα παίξει και η άποψη του νέου προπονητή της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων 40 ημερών.

Τέλος, δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου, όμως μια πρόταση από τους "μπλαουγκράνα" αποτελεί πάντα μεγάλο πειρασμό για κάθε ποδοσφαιριστή. Τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 28 εμφανίσεις στην Premier League, πετυχαίνοντας 10 γκολ.

Photo credits: AP Photo/Peter Byrne

Δείτε το πρωτοσέλιδο της "Sport":

Επιχείρηση "Κοουτίνιο" για την Μπαρτσελόνα

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ