ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Επίθεση της Μπαρτσελόνα στον Πικέ λόγω... Γκριεζμάν!

Επίθεση της Μπαρτσελόνα στον Πικέ λόγω... Γκριεζμάν!
AP PHOTO/ MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα θα καλέσει για εξηγήσεις τους Ζεράρ Πικέ και Σαμουέλ Ουμτιτί για την ανάμιξή τους στην απόφαση του Αντουάν Γκριεζμάν να μείνει στην Ατλέτικο. Δηλώσεις του αντιπροέδρου κατά Πικέ!

Σοβαρές αναταράξεις προκάλεσε η απόρριψη από τον Αντουάν Γκριεζμάν της πρότασης που του έκανε η Μπαρτσελόνα και η παραμονή του Γάλλου επιθετικού στην Ατλέτικο.

Η απόφασή του ανακοινώθηκε μέσω ενός όμορφου ημίωρου ντοκιμαντέρ, το οποίο ήταν μία παραγωγή της εταιρίας "Cosmos", ιδιοκτησίας του Ζεράρ Πικέ. Ο ηγέτης των "μπλαουγκράνα" φέρεται να γνώριζε την απόφαση του 26χρονου επιθετικού πολύ πριν από τους διοικούντες, που αδημονούσαν για την απάντηση μίας μεταγραφής που θα έφτανε τα 100.000.000 ευρώ.

Το ζήτημα τέθηκε στον αντιπρόεδρο των Καταλανών, Τζόρντι Μέστρε, κατά την παρουσίαση του Ερίκ Αμπιντάλ ως νέου αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα. Ο Μέστρε επιτέθηκε με το "γάντι" στον Πικέ, κάνοντας λόγο για "έκπληξη" και προσθέτοντας ότι υπήρξε συζήτηση του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό.

"Ο πρόεδρος μίλησε με τον Ζεράρ Πικέ και του είπε ότι η ανάμιξή του προκάλεσε έκπληξη και δυσφορία στον σύλλογο και σε αρκετούς φίλους της Μπαρτσελόνα. Θα μιλήσουμε εσωτερικά με τον Ζεράρ Πικέ και τον Σαμουέλ Ουμτιτί (σ.σ. αμφότεροι σχολίαζαν στο twitter πριν από την απόφαση) όταν επιστρέψουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμούς σχετικά με το ζήτημα. Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε μία ομάδα που εξακολουθεί να αποσκοπεί στην κατάκτηση κάθε δυνατού τίτλου", δήλωσε.

Ο ίδιος ο Πικέ είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε την τελική απόφαση του Γκριεζμάν όσο εξελισσόταν η δημιουργία της εκπομπής και ότι ο ίδιος ο Γάλλος κατέληξε την τελευταία στιγμή. Στο twitter είχε στηρίξει αυτόν τον τρόπο της ανακοίνωσης, τονίζοντας ότι ήταν "ένας διαφορετικός τρόπος να δούμε τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή και τις αμφιβολίες που έχει για την πιο σημαντική απόφαση της καριέρας του".

Όσο για την απόφαση αυτή καθ' αυτή του Γκριεζμάν, ο Μέστρε υπογράμμισε: "Ως σύλλογος, σεβόμαστε την απόφαση κάθε ποδοσφαιριστή για το μέλλον του. Είχαμε ενημερώσει επίσημα την Ατλέτικο για το ενδιαφέρον μας για τον παίκτη. Η Μπαρτσελόνα θέλει παίκτες που είναι αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να θριαμβεύσουν εδώ, πάνω και πέρα από κάθε κατάσταση. Με αυτό το δεδομένο, λυπούμαστε πολύ που υπάρχουν μέλη και φίλαθλοι οι οποίοι ίσως να αισθάνονται απογοητευμένοι από τον τρόπο που ανακοινώθηκε η τελική απόφαση".

Photo credits: AP Photo/ Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ