ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ενρίκε: "Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο είναι ο Γκουαρδιόλα"

Ενρίκε: "Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο είναι ο Γκουαρδιόλα"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και ο Λουίς Ενρίκε με τον Ζεράρ Πικέ είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Καταλανό.

Ο Λουίς Ενρίκε αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη μονομαχία στο Champions League με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο 1,5 χρόνο μετά από εκείνα τα ημιτελικά της διοργάνωσης, καλείται να τον αντιμετωπίσει ξανά.

Με νέα ομάδα, αφού ο Γκουαρδιόλα βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι πλέον, αλλά με την ίδια εκτίμηση, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου του Ενρίκε πριν από την αναμέτρηση του "Καμπ Νόου", σε ερώτηση για το εάν ο αντίπαλός του είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου.

"Κοιτάξτε, εκτιμώ τους φίλους μου και είναι καλός φίλος. Είναι ο καλύτερος προπονητής.. Η νοοτροπία του είναι απίστευτη. Δεν γνωρίζω εάν ο Πεπ είναι ο καλύτερος στην ιστορία, επειδή δεν ξέρω πώς προπονούσαν στις ομάδες πριν, αλλά ο Πεπ είναι ο καλύτερος τώρα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο".

Στη συνέχεια απάντησε για το εάν ο Γκουαρδιόλα είναι καλός επειδή είχε καλούς παίκτες: "Αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Εάν νικήσει, είναι επειδή ο καθένας μπορεί να το κάνει, αλλά εάν χάσει, τότε τον κατηγορούμε. Η Μπάρτσα του Πεπ έπαιξε σε φανταστικό επίπεδο, δίχως αμφιβολία. Οι προπονητές πρέπει να παίρνουν το 100% από τους παίκτες του. Η Μπάρτσα του Πεπ ήταν σπουδαία και εμείς είμαστε σε παρόμοιο επίπεδο, γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο".

Όταν ρωτήθηκε για τις ομοιότητές του με τον Γκουαρδιόλα, απάντησε: "Οι προπονητές δεν παίζουν, οι παίκτες παίζουν. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα με τον Πεπ και μοιράστηκα τα αποδυτήρια μαζί του. Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Πεπ ξανά. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ φίλων. Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, δεν σημαίνει ότι γνωρίζω πώς προπονεί την ομάδα του".

"Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο παιχνίδι για έναν ποδοσφαιρόφιλο αύριο. Είναι ξεχωριστός αγώνας, αλλά δεν είναι αποφασιστικός, έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια. Όταν προετοιμάζουμε έναν αγώνα, αναλύουμε τους αντιπάλους κα τις λύσεις. Η Σίτι είναι πιο επικίνδυνη. Η ομάδα μοιάζει πολύ ελκυστική και παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Έχουν σπουδαίους παίκτες. Η Σίτι είναι διαφορετική πλέον, σε σχέση με την προηγούμενη φορά που την αντιμετωπίσαμε. Πήγαν νέοι παίκτες και θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα τώρα".

Όσο για το εάν η Μπάγερν είναι παρόμοια με τη Σίτι, υπογράμμισε: "Δεν τις συγκρίνω. Χωρίς αμφιβολία, η Σίτι είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που αντιμετωπίσαμε. Δεν ξέρω εάν ταιριάζει στο σύστημα του Πεπ, ρωτήστε τον ίδιο. Τον ανέλυσα ως αντίπαλο προπονητή και τα αδύνατα σημεία του, αλλά εάν θέλετε να μάθετε για το σύστημά του, ρωτήστε τον ίδιο".

Ο 46χρονος προπονητής δεν θέλησε να μιλήσει για την ανανέωση του Λιονέλ Μέσι και το εάν ο Γκουαρδιόλα προσπαθεί να πάρει τον Αργεντινό στην Αγγλία, ενώ για το ποια Μπαρτσελόνα θα προτιμούσε ως φιλάθλος, δήλωσε: "Μου αρέσουν και οι δύο. Φοράμε την ίδια φανέλα και οι φίλαθλοι μπορούν να απολαύσουν του Πεπ ή τη δική μου".

ΠΙΚΕ: "Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ"

Ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για τον πρώην προπονητή του στους "μπλαουγκράνα" και για τον νυν: "Λουίς Ενρίκε ή Πεπ; Είναι δύσκολο να τους συγκρίνω. Τα πρώτα δύο χρόνια ήταν και οι δύο εδώ στην Μπαρτσελόνα, ενώ κατέκτησαν τα ίδια πράγματα. Αμφότεροι κατέκτησαν το τρεμπλ, δύο πρωταθλήματα. Σε προσωπικό επίπεδο, τα πάω καλά και με τους δύο".

"Ο Λουίς Ενρίκε ήρθε μία χρονιά μετά από τον Χεράρδο Μαρτίνο, όταν η ομάδα ήταν στα κάτω της. Ο Πεπ ήρθε μετά από τον Φρανκ Ράικαρντ, που η ομάδα ήταν επίσης στα κάτω της. Είναι παρόμοιο. Βρισκόμαστε σε ακόμα μία χρυσή εποχή της Μπαρτσελόνα και ελπίζω να τη συνεχίσουμε".

Όσο για τη δουλειά του Γκουαρδιόλα στην Αγγλία, σημείωσε: "Ο Πεπ έκανε τη Σίτι να αλλάξει την προσέγγισή της στο ποδόσφαιρο. Είναι παρόμοια με το δικό μας στιλ. Πρεσάρουν ψηλά στο γήπεδο, δημιουργούν πίεση στον αντίπαλο. Είναι διαφορετική ομάδα από εκείνη του Πελεγκρίνι, πιέζουν σαν και εμάς. Ο Πεπ καταλαβαίνει το παιχνίδι όπως εμείς".

"Ο Πεπ υπήρξε επιρροή για όλους μας. Υπήρχε πριν από τον Πεπ και μετά από τον Πεπ. Άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Μόνο καλά λόγια έχω για έναν προπονητή που έδωσε τα πάντα και που μου έδωσε μία ευκαιρία εδώ. Έχουμε σπουδαίες αναμνήσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Ο Γκουαρδιόλα δεν γυρίζει στην Μπαρτσελόνα"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ