ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ενδιαφέρον για Τζόρντι Κρόιφ απ' την Μπαρτσελόνα

Jordi Cruyff, 2nd left on front row, son of the late Dutch soccer legend Johan Cruyff, and others watch a commemorative video during a tribute to Cruyff at the beginning of  during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, April 2, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
Jordi Cruyff, 2nd left on front row, son of the late Dutch soccer legend Johan Cruyff, and others watch a commemorative video during a tribute to Cruyff at the beginning of during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, April 2, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Τον υιό του Γιόχαν Κρόιφ, Τζόρντι, σκέφτονται στην Μπαρτσελόνα για την ενίσχυση του τεχνικού τους επιτελείου. Η αποχώρησή του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι σχέσεις του με τους "μπλαουγκράνα".

Μία από τις εμβληματικότερες μορφές της Μπαρτσελόνα και γενικότερα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι αναμφίβολα ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ολλανδός, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2016, έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των Καταλανών.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο γιος του, Τζόρντι, αγωνιζόμενος από το 1994 έως το 1996 στους “μπλαουγκράνα”. Μπορεί να μην έκανε την καριέρα του πατέρα του, όμως, είχε μία αξιοπρόσεκτη πορεία.

Η επιστροφή, μάλιστα, του Τζόρντι Κρόιφ στην Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται πως βρίσκεται αρκετά μακριά. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό " RAC1", οι Καταλανοί σκέφτονται να προσφέρουν στον 44χρονο Ολλανδό μια θέση στο τεχνικό επιτελείο.

Ο Κρόιφ βρίσκεται από το 2012 στο Ισραήλ. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον προσέλαβε ως αθλητικό διευθυντή, έχοντας συνεργαστεί και με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Το καλοκαίρι του 2017, μάλιστα, ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή στην Μακάμπι.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από τον σύλλογο του Ισραήλ, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι Καταλανοί του είχαν κάνει πρόταση συνεργασίας και το περασμένο καλοκαίρι, με τον ίδιο να αρνείται, καθώς ήθελε να συνεχίσει τη δουλειά του ως πρώτος προπονητής.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι αρκετά καλές, με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να έχει τιμήσει τον πατέρα του αρκετές φορές για την προσφορά του στο σύλλογο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία πρόταση ανάληψης καθηκόντων πρώτου προπονητή στη δεύτερη ομάδα των “μπλαουγκράνα” δεν θα άφηνε κανέναν παραπονεμένο. Μένει κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ