ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Έμεινε στο μηδέν η Μπαρτσελόνα μετά από πέντε χρόνια

FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina vies for the ball against Benfica's Nemanja Matic from Serbia during a group G Champions League soccer match against Benfica at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Dec. 5, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina vies for the ball against Benfica's Nemanja Matic from Serbia during a group G Champions League soccer match against Benfica at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Dec. 5, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Ολυμπιακός κράτησε το βράδυ της Τρίτης την Μπαρτσελόνα στο μηδέν και αυτό είχε να συμβεί πέντε χρόνια στους Καταλανούς.

Ο Ολυμπιακός έχοντας καλή απόδοση έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Champions League και παράμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Παράλληλα, πέτυχαν κάτι το οποίο έχει να συμβεί εδώ και πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 ήταν η τελευταία φορά που οι Καταλανοί έμειναν στο 0-0 σε αγώνα στη φάση των ομίλων του Champions League. Τότε ήταν η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τότε την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι ήθελαν τη νίκη, ενώ οι Καταλανοί ήταν αδιάφοροι αφού είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. Αντίθετα, η Μπενφίκα πάλευε με την Σέλτικ για τη δεύτερη θέση η οποία τελικά κατέληξε στους Σκωτσέζους.

Η Σέλτικ επικράτησε με 2-1 επί της Σπαρτακ Μόσχας, ενώ η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να επικρατήσει επί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου και έμεινε στην τρίτη θέση. Αν θέλουμε να βρούμε την τελευταία "λευκή" ισοπαλία της Μπαρτσελόνα σε εκτός έδρας παιχνίδι στη φάση των ομίλων θα πρέπει να πάμε στις 4 Νοεμβρίου του 2009 και τον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής με την Ρουμπίν Καζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός από ατσάλι, 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο
Ο οπαδός του Ολυμπιακού που αγκάλιασε τον Μέσι στο κόρνερ
Έβγαλε σέλφι με τον Μέσι την ώρα του αγώνα
Δυο Ισπανοί φίλαθλοι τραυματισμένοι έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης"
Ο Ολυμπιακός βράβευσε τον Βαλβέρδε
Ταχτσίδης: "Δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε τα πάντα"
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Βαλβέρδε: "Ήρθα να κερδίσω και με χειροκροτούσαν"
Φορτούνης: "Ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ