ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Είδε νέους "Νεϊμάρ" η Μπαρτσελόνα

Είδε νέους "Νεϊμάρ" η Μπαρτσελόνα

Τρεις Βραζιλιάνους είδε ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Φερνάντεθ. Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα, Λούκας Λίμα και Γκαμπριέλ Ζεζούς στο μικροσκόπιο της πρωταθλήτριας Ισπανίας (VIDEOS).

Στη Βραζιλία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Ρόμπερτ Φερνάντεθ, όπου και παρακολούθησε δύο αναμετρήσεις σημειώνοντας τρία ονόματα στο "μπλοκάκι" του.

Ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ είδε τον Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα να σκοράρει δύο φορές και να οδηγεί τη Σάντος σε νίκη με 3-1 επί της Πόντε Πρέτα. Ο "Γκαμπιγκόλ", όπως είναι το παρατσούκλι του στην Βραζιλία, κλείνει τα 20 τον Αύγουστο και είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των "Μπλαουγκράνα". Αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Σάντος από το 2013, μετρώντας 152 συμμετοχές και 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας σε φιλικό αγώνα απέναντι στον Παναμά χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να σκοράρει. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64' και λίγα λεπτά αργότερα πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της "Σελεσάο". Βρίσκεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας Τίτε για το Ολυμπιακό Τουρνουά που διεξάγεται στο Ρίο. Για την απόκτηση του ταλαντούχου Βραζιλιάνου επιθετικού έχει ακουστεί πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες και η Άρσεναλ.

Λίμα και Ζεζούς

Το όνομα του Λούκας Λίμα σημείωσε επίσης ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα. Ο Λούκας Λίμα αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και θεωρείται ικανός playmaker. Βρίσκεται στη Σάντος από το 2014, έχοντας πετύχει 14 γκολ σε 133 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι 26 χρόνων, δεν έχει φύγει ποτέ από τη χώρα του και ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα, αγωνιζόμενος σε 2 παιχνίδια ως αλλαγή και σε ένα όλο το 90λεπτο. Μετρά ήδη 11 συμμετοχές και 2 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας. Το συμβόλαιο του εκπνέει το Δεκέμβριο του 2017.

Στο άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Ιντερνασιονάλ και Παλμέιρας ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ πήγε για να "τσεκάρει" κυρίως τον Γκαμπριέλ Ζεζούς. Ο επιθετικός της Παλμέιρας έπαιξε 90 λεπτά χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Ενδεικτική των προσδοκιών που έχουν οι Βραζιλιάνοι για τον Γκαμπριέλ Ζεζούς είναι η δήλωση του Ρονάλντο, του "φαινομένου", πως βλέπει στο πρόσωπο του νεαρού σέντερ φορ το διάδοχο του. Συγκεκριμένα ο Ρονάλντο δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας: " Είμαι μεγάλος φαν του Γκαμπριέλ καθώς όταν τον παρακολουθώ βλέπω εμένα όταν ήμουν μικρός. Βλέπω πολλές ομοιότητες ανάμεσα μας.

Είναι νέος και είναι ήδη πολύ πετυχημένος και πολύ υπεύθυνος. Έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του και απολαμβάνουμε κιόλας αυτά που κάνει. Αν (σ.σ ο Ζεζούς) σπάσει όλα τα ρεκόρ μου θα δώσει πολύ χαρά στο λαό της Βραζιλίας που τόσο πολύ έχει υποφέρει τελευταία". Ο 19χρονος επιθετικός θα ενισχύσει τη "Σελεσάο" στην προσπάθεια της να κατακτήσει για πρώτη φορά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου πάντως κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς ενδιαφέρει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ρεάλ Μαδρίτης.





TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ