ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές μετανιώνουν που πήγαν στην Μπαρτσελόνα

Δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές μετανιώνουν που πήγαν στην Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League το 2009 και το 2015, ωστόσο δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές που ανήκαν στους "μπλαουγκράνα" εκείνες τις περιόδους εμφανίζονται μετανιωμένοι για την απόφαση να πάρουν μεταγραφή στον σύλλογο.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να φαντάζει ιδανικός προορισμός για κάθε ποδοσφαιριστή, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δύο γνωστοί ποδοσφαιριστές, όμως, οι οποίοι κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια, μετανιώνουν γι' αυτήν την επιλογή, αν και αποκτήθηκαν σε χρονιές όπου οι Καταλανοί κατέκτησαν το Champions League!

Ο ένας είναι ο Αλιακσάντρ Χλεμπ, ο Λευκορώσος μεσοεπιθετικός, ο οποίος μετακόμισε από την Άρσεναλ στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2008, μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Παρότι βρέθηκε στην πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την επιλογή του να αφήσει το Λονδίνο για το "Καμπ Νόου".

Ο 36χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής της ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Reuters": "Ήμουν στο ζενίθ των δυνατοτήτων μου στο Λονδίνο και ζούσα ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Στην πρώτη σεζόν μου φτάσαμε στον τελικό του Champions League, αλλά χάσαμε (σ.σ. από την Μπαρτσελόνα) . Τον θυμάμαι, όμως, περισσότερο από τον τελικό που κέρδισα με την Μπαρτσελόνα το 2009, αφού εκεί δεν αγωνίστηκα".

"Ένα μέρος μου μετανιώνει που δεν έμεινα στην Άρσεναλ. Ο Βενγκέρ ήταν σαν πατέρας για μένα και με εμπιστευόταν. Με λυπεί όταν το σκέφτομαι. Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσελόνα ήταν και είναι μεγαλύτερος σύλλογος. Δεν έπαιξα πολύ, αλλά έπαιξα", τόνισε ο Λευκορώσος, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 15.000.000 ευρώ και μετά από τη σεζόν 2008-2009 όπου οι Καταλανοί κατέκτησαν τα πάντα, δόθηκε δανεικός σε Στουτγκάρδη, Μπέρμιγχαμ και Βόλφσμπουργκ.

Ο Χλεμπ, πάντως, δεν επιρρίπτει ευθύνες στον Καταλανό τεχνικό για τα λίγα λεπτά συμμετοχής: "Έπρεπε να είμαι πιο επαγγελματίας. Ενήργησα σαν έφηβος. Ο Γκουαρδιόλα ήταν νεαρός και μόλις είχε αναλάβει τον σύλλογο. Δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια να μου πει. Εάν ο Βενγκέρ βρισκόταν σε αυτήν τη θέση, θα ερχόταν και θα μου μιλούσε. Δεν κατηγορώ τον Γκουαρδιόλα. Θα έπρεπε να ήμουν πιο επαγγελματίας. Εάν δεν είχα πάρει αυτήν την άσχημη απόφαση, θα μπορούσα να παίζω στο τοπ επίπεδο για ακόμα πέντε χρόνια".

ΒΙΔΑΛ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ"

Ξένο σώμα είναι για την Μπαρτσελόνα ο Αλεΐτς Βιδάλ. Ο δεξιός μπακ έμεινε για έξι σερί παιχνίδια εκτός αποστολής των νταμπλούχων Ισπανίας, με συνέπεια να πάρει το... μήνυμα του Λουίς Ενρίκε και να αρχίσει αναζήτηση νέας ομάδας. "Είναι ξεκάθαρο για μένα. Θέλω να φύγω", φέρεται να δήλωσε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του, σύμφωνα με την "El Mundo Deportivo".

Ο 27χρονος Καταλανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από τη Σεβίλλη έναντι 18.000.000 ευρώ, σε μία σεζόν κατά την οποία ο σύλλογος κατέκτησε το Champions League. Ο ίδιος δεν συμμετείχε, λόγω της απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών που είχε επιβάλει η FIFA στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο εντάχθηκε κανονικά στο ρόστερ τον Ιανουάριο του 2015, ως αναπληρωματικός του Ντάνι Άλβες.

Η αποχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ θεωρητικά άνοιγε την πόρτα της ενδεκάδας στον πρώην ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού. Φευ. Ο Ενρίκε προτίμησε να μετατοπίσει τον Σέρτζι Ρομπέρτο από τη θέση του κεντρικού μέσου σε αυτήν του δεξιού μπακ και οι εμφανίσεις του προϊόντος της Μασία ήταν τόσο καλές, που κέρδισε κλήση στην εθνική Ισπανίας με τη νέα ιδιότητά του.

Ο Βιδάλ τέθηκε στο περιθώριο και σύμρφωνα με το ρεπορτάζ αναζητά νέο σταθμό στην καριέρα του. Ο σύλλογος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του και εάν θα δεχθεί να τον αφήσει τον Ιανουάριο, αφού ο έτερος δεξιός μπακ που υπήρχε στο ρόστερ στην αρχή της σεζόν, Ντόουγκλας Περέιρα, παραχωρήθηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρντά Τουράν: "Η Μπαρτσελόνα απέρριψε πρόταση 50.000.000 ευρώ για μένα"
Ο Μέσι δεν θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα
Οι χειρότερες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα στον 21ο αιώνα
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ