ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Διχάζει" τη Μέκκα ο Νεϊμάρ

"Διχάζει" τη Μέκκα ο Νεϊμάρ

Διαφημιστική αφίσα γνωστής εταιρίας fast-food με κεντρικό πρόσωπο τον Νεϊμάρ "ξηλώθηκε" από τους κεντρικούς δρόμους της Μέκκα, θεωρώντας ότι προσβάλλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των κατοίκων της πόλης.

Η Μέκκα με πληθυσμό 1.700.000 κατοίκων είναι η ιερότερη πόλη των Μουσουλμάνων και γενέτειρα του Μωάμεθ. Η πόλη της Σαουδικής Αραβίας είναι διχασμένη τις τελευταίες ημέρες, κι αυτό λόγω του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ.

Συγκεκριμένα λόγω της διαφημιστικής αφίσας της εταιρίας fast-food, McDonald's , που είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον "Νέι". Είχε, γιατί όλες αυτές οι αφίσες αφαιρέθηκαν από τους κεντρικούς δρόμους της Μέκκα, με την αιτιολογία ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των κατοίκων της πόλης.

Ο Οζμάν Μαλί, υπάλληλος του Δημαρχείου της Μέκκα, υποστήριξε ότι η αμερικάνικη εταιρία ήταν ενήμερη για τις αντιδράσεις που πιθανόν να προκαλούσε στο θρησκευτικό αίσθημα του τοπικού πληθυσμού η διαφήμιση, ειδικά σε ένα μέρος μαζικού προσκυνήματος.

Ωστόσο, δεν υπήρχε σαφής απάντηση για το ποια είναι η ακριβή αιτία που "ενόχλησε" τους Μουσουλμάνους. Το πιθανότερο, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, είναι ότι ο Νεϊμάρ είναι Χριστιανός και φροντίζει να το εκδηλώνει συχνά με τον πανηγυρισμό του, μετά τα γκολ που πετυχαίνει με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ