ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δεν ασκείται έφεση στην υπόθεση Μέσι

Δεν ασκείται έφεση στην υπόθεση Μέσι

Ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση της φοροδιαφυγής του Λιονέλ Μέσι δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση, κάτι που όμως θα πράξουν οι δικηγόροι του Αργεντινού.

Ο Λίονελ Μέσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών για φοροδιαφυγή 4,1 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ των ετών 2007 και 2011, όμως δεν θα εκτίσει την ποινή του, αφού είναι εξαγοράσιμη. Σε νεότερα δημοσιεύματα, τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση, παρότι είχε ζητήσει την αθώωση του Αργεντινού σταρ.

Ο εισαγγελέας αρχικά είχε προτείνει την ενοχή του Μέσι, αλλά άλλαξε την εισήγηση του μετά την πληρωμή των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ και την παραδοχή του Χόρχε Οράτιο Μέσι, πατέρα του Λίο, ότι αυτός ήταν ο υπαίτιος της φοροδιαφυγής.

Στην πρόταση του, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση του Αργεντινού και την επιβολή ποινής φυλάκισης 8 μηνών στον πατέρα, ενώ ο δικηγόρος του ισπανικού κράτους ζήτησε την ποινή 22 μηνών και 15 ημερών στους δύο κατηγορουμένους. Πάντως, οι δικηγόροι του Μέσι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης και θα επιδιώξουν την αθώωση του πελάτη τους.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ