ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από το 1ο γκολ με Παναθηναϊκό στο 100ό με Ολυμπιακό ο Μέσι

Από το 1ο γκολ με Παναθηναϊκό στο 100ό με Ολυμπιακό ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε το πρώτο τέρμα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό και έπιασε τα 100 με τον Ολυμπιακό, κλείνοντας έναν τέλειο κύκλο. (VIDEOS)

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία με το τέρμα που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό στο "Καμπ Νόου", αφού πρόκειται για το 100ό στην καριέρα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πολυαναμενόμενο τέρμα ήταν το 97ο στο Champions League, δώδεκα χρόνια μετά από την επίτευξη του "παρθενικού", απέναντι επίσης σε ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ο Μέσι πέτυχε το 15ο του γκολ στη σεζόν και το πρώτο του με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος η Μπαρτσελόνα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της συνεχάρη τον Αργεντινό σούπερ σταρ για την επίτευξη του 100ου τέρματος. "Με αυτή την εκτέλεση φάουλ ο Μέσι έφτασε τα 100 τέρματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια Λίο" έγραψε χαρακτηριστικά.

Για να πάμε στο πρώτο τέρμα του Αργεντινού θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω σχεδόν 12 χρόνια. Ήταν 2 Νοεμβρίου 2005, 4η αγωνιστική των ομίλων, με τους "πράσινους" να χάνουν 4-0 στο 44' (5-0 τελικό) από την παρέα του Ροναλντίνιο και του Σαμουέλ Ετό. Ανάμεσα σε δύο γκολ του Καμερουνέζου, γράφτηκε για πρώτη φορά του όνομα του Μέσι στη λίστα των σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη.

Ο μετέπειτα πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (μέχρι να του πάρει τον τίτλο ο Ρονάλντο) είχε κάνει την αρχή, εκμεταλλευόμενος γκάφα του Ίγκορ Μπίστσαν με τον Φίλιππο Δάρλα και περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Αυτό ήταν και το τελευταίο τέρμα του Αργεντινού εκείνη τη σεζόν, η οποία βρήκε την ομάδα του να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την επόμενη χρονιά πρόσθεσε ακόμα ένα τέρμα και η συμβολή του έγινε σημαντική από το 2007-2008 κι έπειτα.

Σε αυτήν την πορεία μέχρι τα 97 τέρματα στη διοργάνωση ξεχωρίζουν τα χατ τρικ με Πλζεν, Άγιαξ, ΑΠΟΕΛ, Μάντσεστερ Σίτι, το καρέ κόντρα στην Άρσεναλ στον προημιτελικό της σεζόν 2009-2010 και φυσικά τα πέντε γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λεβερκούζεν στη φάση των 16 το 2011-2012.

Από το 1ο γκολ με Παναθηναϊκό στο 100ό με Ολυμπιακό ο Μέσι

Σε αυτά τα 97 τέρματα προστίθενται το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Πόρτο στο Super Cup Ευρώπης 2011 και τα δύο που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στη Σεβίλλη στο Super Cup Ευρώπης 2015, με την Μπαρτσελόνα να νικάει με 5-4 σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο Ρονάλντο βρίσκεται αρκετά πιο μπροστά από τον Αργεντινό, αφού έχει 110 τέρματα στο Champions League και ακόμα δύο στο Super Cup Ευρώπης.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ