ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από "Camp Nou" σε... "Camp No"

Από "Camp Nou" σε... "Camp No"

Η Μπαρτσελόνα δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών. Μετρά μόλις τρεις νίκες εντός έδρας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στη σχετική βαθμολογία.

Σε ασυνήθιστη κατάσταση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ύστερα από επτά αγώνες που διεξήχθησαν στο "Camp Nou", οι "μπλαουγκράνα" μετρούν μόλις 12 βαθμούς (τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες, μία ήττα). Με αυτή τη συγκομιδή βρίσκονται στην 11η θέση της εντός έδρας βαθμολογίας.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνδυάσει το όνομα του γηπέδου με την έκφραση "απόρθητο κάστρο", λόγω του ότι η Μπαρτσελόνα δεν άφηνε περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους και πάντα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς. Κάτι το οποίο δεν ισχύει στις πρώτες επτά αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτό είναι ένα απ' τα χειρότερα ξεκινήματα στη σύγχρονη ιστορία. Για την ακρίβεια, συναγωνίζεται τη χρονιά 2004/05, όπου είχε καταγράψει ανάλογη πορεία. Η φετινή επίδοση δεν θυμίζει σε τίποτα την αρχή της σεζόν 2011/12. Τότε, οι "μπλαουγκράνα" είχαν μαζέψει 22 βαθμούς σε ανάλογα παιχνίδια.

Μπορεί στην πρεμιέρα να επικράτησε της Ρεάλ Μπέτις με 6-2, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στις 10 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στην Αλαβές (2-1), η οποία "πάγωσε" το "Camp Nou" με τους Ντέιβερσον και Ιμπάι. Την 5η αγωνιστική Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 1-1, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικές νίκες κόντρα σε Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (4-0) και Γρανάδα (1-0). Μάλιστα, η νίκη με αντίπαλο τη Γρανάδα ήταν η τελευταία εντός έδρας, μιας και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ισοπαλίες με Μάλαγα (0-0) και Ρεάλ Μαδρίτης (1-1).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ