ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για τους Καταλανούς υπουργούς

A pro-independence Catalan flag sits on the grass, as demonstrators gather outside the Catalonian Parliament to protest against the decision of a judge to jail ex-members of the Catalan government, in Barcelona, Spain, Thursday, Nov. 2, 2017. A Spanish judge has ordered nine ex-members of the government in Catalonia jailed while they are investigated on possible charges of sedition, rebellion and embezzlement. (AP Photo/Manu Fernandez)
A pro-independence Catalan flag sits on the grass, as demonstrators gather outside the Catalonian Parliament to protest against the decision of a judge to jail ex-members of the Catalan government, in Barcelona, Spain, Thursday, Nov. 2, 2017. A Spanish judge has ordered nine ex-members of the government in Catalonia jailed while they are investigated on possible charges of sedition, rebellion and embezzlement. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους οκτώ προφυλακισμένους υπουργούς της καταλανικής κυβέρνησης.

Η Μπαρτσελόνα τάχθηκε εναντίον της φυλάκισης των Καταλανών ηγετών που αποφάσισε το δικαστήριο της Ισπανίας, στο πλαίσιο της ανάληψης της ηγεσίας της περιφέρειας από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Η ετυμηγορία αφορά στην προφυλάκιση των οκτώ από τους εννέα υπουργούς της καθαιρεθείσας κυβέρνησης της Καταλονίας σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης και της εξέγερσης.

Η ισπανική εισαγγελία είχε ζητήσει να προφυλακιστούν οκτώ από τα εννέα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης και να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας και επτά από τους οκτώ συμβούλους (υπουργούς) που εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή στη Μαδρίτη.

Οι "μπλαουγκράνα" εμφανίστηκαν αντίθετοι με αυτήν την απόφαση και επανέλαβαν ότι αποτελούν υπέρμαχοι του διαλόγου.

Η ανακοίνωση

"Η Μπαρτσελόνα είναι απογοητευμένη από τις αποφάσεις φυλάκισης που λήφθηκαν από το Εθνικό Δικαστήριο και κηρύσσει την αλληλεγγύη της με όσους επηρεάστηκαν και με τις οικογένειές τους.

Η Μπαρτσελόνα δεν θεωρεί πράξεις όπως αυτές να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση μονοπατιών προς τον διάλογο και τον σεβασμό που εμείς, ως σύλλογος, πάντοτε υπερασπιζόμασταν.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών της τρέχουσας κατάστασης, η Μπαρτσελόνα κάνει έκκληση για ψυχραιμία και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στην ελευθερία και τις δημοκρατικές αρχές, ώστε να κατασκευαστούν γέφυρες που θα βοηθήσουν στην επίλυση της διαμάχης με έναν αμοιβαίο, ειρηνικό, πολιτικό τρόπο".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ