ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

29/10/2002: Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Ινιέστα

29/10/2002: Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Ινιέστα

Ήταν 29 Οκτωβρίου 2002 όταν ο Αντρές Ινιέστα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνα Champions League με την Μπριζ. Έκτοτε, ακολούθησε μια υπέρλαμπρη καριέρα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο (VIDEO, PHOTOS).

Για τον Λουίς Φαν Χάαλ ήταν ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα. Το να βάλει έναν 18χρονο παίκτη για πρώτη φορά σε αγώνα Champions League και σε ματς που σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν τελειωμένο, σε κάθε περίπτωση εμπεριείχε τα ρίσκα του. Ήταν πάντως διατεθειμένος να τα πάρει με κάθε κόστος.

29/10/2002: Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Ινιέστα

Ο Ινιέστα ποζάρει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα

Αν μη τι άλλο, σήμερα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, αν και δεν σημαίνει ότι η πορεία του Αντρές Ινιέστα θα είχε πάρει άλλη τροπή, αν δεν είχε ντεμπουτάρει εκείνη την βραδιά της 29ης Οκτωβρίου 2002 απέναντι στην Μπριζ στο Βέλγιο (νίκη 1-0 για τους Καταλανούς).

"Να είσαι ο εαυτός σου", ήταν η μοναδική συμβουλή του Ολλανδού προπονητή στον πιτσιρικά Ισπανό, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τους μικρούς της Αλμπαθέτε, προτού μετακομίσει στη Masia σε ηλικία 12 ετών, ανεβαίνοντας σιγά σιγά κλιμάκια, μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

29/10/2002: Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Ινιέστα

Ο Ινιέστα στους μικρούς της Αλμπαθέτε

" Δεν θα μπορούσα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να φανταστώ ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο καλά για μένα. Νιώθω πολύ προνομιούχος", είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια για εκείνο το ντεμπούτο του ο Ινιέστα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μια ονειρεμένη διαδρομή μέχρι σήμερα, έχοντας κατακτήσει τα πάντα τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με την εθνική Ισπανίας.

Η συλλογή του περιλαμβάνει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά με την Ισπανία, τέσσερα Champions League, τρία UEFA, οκτώ Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας και δυο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων με την Μπαρτσελόνα. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του.

29/10/2002: Η πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Ινιέστα

Στο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπριζ στις 29/10/2002

"Αυτός ο τύπος παίζει σαν να μοιράζει... γλυκά. Ελέγχει το παιχνίδι, πασάρει, είναι πάντα διαθέσιμος και εμφανίζεται εκεί όπου είναι αναγκαίο", είχε δηλώσει το 2005 ο τότε προπονητής του, Φρανκ Ράικαρντ. Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι με τη Μπριζ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, με τον Ινιέστα να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η 11άδα της Μπαρτσελόνα ήταν η εξής: Ένκε, Ναβάρο, Τορτολέρο, Πουγιόλ, Γκάμπρι, Ζεράρντ, Ζεοβάνι, Ρόσεμπακ, Ρικέλμε, Ινιέστα, Ντάνι.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ