ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τώρα ο Στόιτσεφ βρίσκει τον εαυτό του

Τώρα ο Στόιτσεφ βρίσκει τον εαυτό του
Στόιτσεφ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η "ζόρικη" μεταγραφή από τη Σαράγεβο, το κόστος της που "έπεσε" στα μέτρα του Ατρόμητου, η θέση στην οποία δεν έπαιζε, η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Περιστεριώτες και το φοβερό γκολ - πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου: Μίλος Στόιτσεφ, ο Σέρβος "εκτελεστής" του Παναθηναϊκού.

Στις 7 Αυγούστου 2014 ο Ατρόμητος έπεφτε θύμα έκπληξης στο Περιστέρι. Το 1-2 του πρώτου αγώνα στο Σαράγεβο είχε πάει στράφι, μια και στο εντός έδρας παιχνίδι τους οι Περιστεριώτες γνώριζαν την ήττα με 3-1 από τους Βόσνιους.

"Δήμιος" της τότε ομάδας του Γιώργου Παράσχου ο Μίλος Στόιτσεφ, ο οποίος συμμετείχε στη φάση του δεύτερου γκολ, είχε δοκάρι με την έναρξη της παράτασης, είχε κλέψει τη μπάλα από τον Καραμάνο στη φάση του τρίτου γκολ, το οποίο είχε φτιάξει με προσωπική ενέργεια.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 11 Αυγούστου 2015, ο Ατρόμητος γνωστοποιούσε την απόκτηση του Σέρβου. Από τα δύο εκείνα παιχνίδια τα όνομα του 28χρονου είχε σημειωθεί στα μπλοκάκια των ανθρώπων της "κυανόλευκης" ΠΑΕ. Ποιο είναι το αξιοσημείωτο; Πως οι συζητήσεις του Ατρόμητου με τους Βόσνιους ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2015 και η "χρυσή" τομή βρέθηκε μερικούς μήνες μετά. Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων. Από τις 400.000 ευρώ που ζητούσε η Σαράγεβο, το deal "έκλεισε" περίπου στις 80.000 - 90.000 ευρώ.

Τώρα ο Στόιτσεφ βρίσκει τον εαυτό του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής έπαιξε η επιθυμία του Σέρβου να παίξει στον Ατρόμητο. Η Σαράγεβο είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ο Στόιτσεφ ήθελε να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, είχε δει τους Περιστεριώτες στα μεταξύ τους ματς και πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο εξτρέμ από το Βελιγράδι "έπιασε" Περιστέρι και όλοι ήταν ευχαριστημένοι με τη θετική έκβαση των συζητήσεων, που ήταν και χρονοβόρες και ψυχοφθόρες. Η... εκκίνηση του Στόιτσεφ στην Ελλάδα, βέβαια, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Τώρα ο Στόιτσεφ βρίσκει τον εαυτό του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επηρεάστηκε και αυτός από την κακή πορεία του Ατρόμητου, αλλά και από το γεγονός ότι δεν τον έβαζαν στη φυσική του θέση, αυτή του αριστερό εξτρέμ. Κλήθηκε να παίξει από τη δεξιά πλευρά (με τον Ολυμπιακό), αλλά και ως 2ος επιθετικός, πίσω από τον Ναπολεόνι (με τον ΠΑΟΚ). Εκεί δεν μπορούσε να αποδόσει. Δεν διαμαρτυρήθηκε όμως κιόλας στους προπονητές του, παρότι ένιωθε άβολα. Ουδέποτε τους είπε ότι εκεί που τον βάζουν δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι άνθρωποι της ομάδας πίστευαν σε αυτόν και του το έλεγαν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους.

Τώρα ο Στόιτσεφ βρίσκει τον εαυτό του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο χρησιμοποιήθηκε στην αγαπημένη του θέση. Και το βράδυ της Τετάρτης (10/2) σημείωσε το καταπληκτικό γκολ κόντρα στους "πράσινους" που χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Ούτε ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ούτε εντυπωσίασε με τις ενέργειές του. Απέδειξε, ωστόσο, ότι έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά με μία κίνηση, αρκεί να χρησιμοποιείται εκεί που ξέρει και που εκτιμά ότι μπορεί να δώσει λύσεις.

Και μερικά ακόμα πράγματα για τον Μίλος:

1. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν αυτός που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα.

2. Στον Ατρόμητο έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

3. Μένει στον Άλιμο και του αρέσει η ζωή στην Αθήνα.

4. Τα Χριστούγεννα προέκυψε σοβαρό θέμα με το διαβατήριό του και αναγκάστηκε εν μέσω γιορτών να "παλεύει" να διευθετήσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν. Για τουλάχιστον δέκα μέρες απείχε από τις υποχρεώσεις του Ατρόμητου.

5. Έχει παίξει εφέτος σε 20 παιχνίδια του Ατρόμητου. Τα 15 για το πρωτάθλημα, τα 5 για το κύπελλο. Έχει πετύχει δύο γκολ. Το ένα κόντρα στον Ολυμπιακό και το άλλο με τον Παναθηναϊκό. Το τελευταίο λογικά δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ