ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στέφανος Στρούγγης: Η δικαίωση του στόπερ - σκόρερ

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Την Παρασκευή υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, τη Δευτέρα σκόραρε. Το Sport24.gr καταγράφει την πορεία του 20χρονου αμυντικού του Ατρομήτου, Στέφανου Στρούγγη, ο οποίος συγκέντρωσε τα βλέμματα στην Τούμπα.

Ο Στέφανος Στρούγγης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο την Παρασκευή και τη Δευτέρα, στα 20 του, πραγματοποίησε ντεμπούτο στη Super League Σουρωτή, σημειώνοντας το γκολ της ομάδας του αλλά και κάνοντας το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ.

Η διαδρομή του μέχρι την Τούμπα και το τελευταίο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής δεν ήταν απλή. Πριν από τρία χρόνια ήταν στο Βόλο, αγωνιζόμενος με την Κ20 της Νίκης.

Μάλιστα, η (ποδοσφαιρική) του ζωή άλλαξε σε ματς - για το αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα των υποδομών - με τη... μέλλουσα ομάδα. Οι Θεσσαλοί ηττήθηκαν 1-4 από τον Ατρόμητο.

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο μόνος παίκτης που διασώθηκε από το "ναυάγιο" της Νίκης και διακρίθηκε από τους γηπεδούχους ήταν ο Στέφανος Στρούγγης. Τόσο ο scout και υπεύθυνος των ακαδημιών της ομάδας, Τόλης Αποστόλου, όσο και ο τότε τεχνικός (μετέπειτα πρώτος τεχνικός) των Περιστεριωτών, Γιώργος Κορακάκης, έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Όταν η Νίκη Βόλου διαλύθηκε στα... μισά του πρωταθλήματος (μαζί με την πρώτη, διαλύθηκε και η Νέων), ο πρώτος "ψάχτηκε" να επικοινωνήσει με τον μικρό. Βρήκε το τηλέφωνο κι επικοινώνησε τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον πατέρα του. Άλλωστε, παράλληλα με τον αθλητισμό είχε σε προτεραιότητα και την εκπαίδευση, καθώς εισήχθη πρώτος στο ΤΕΙ Λογιστικής στην Πρέβεζα.

Ο Στέφανος πήρε το δρόμο από το Βόλο για την πρωτεύουσα με τη σύμφωνη γνώμη του Κορακάκη, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση κι εξέλιξή του.

Τον πήρε στην Κ20 του Ατρομήτου κι ο πιτσιρικάς τον δικαίωσε με την ικανότητά του στις στατικές φάσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός (αυτή είναι η θέση του κι όχι μπακ που αγωνίστηκε τη Δευτέρα), πέτυχε επτά γκολ κατά την περυσινή σεζόν. Τα δύο εξ' αυτών απέναντι στον ΠΑΟΚ (όπως και χθες σε επίπεδο πρώτης ομάδας), στο ίδιο ματς για το δεύτερο γύρο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ιδιαίτερα προσγειωμένος. Άκουγε από τους ανθρώπους του Ατρομήτου ότι θα ανταμειφθεί από την ομάδα για τη δουλειά του, έκανε υπομονή και τελικά δικαιώθηκε.

Μάλιστα, το καλοκαίρι έκανε προετοιμασία με τον Ατρόμητο και πήρε χρόνο συμμετοχής σε φιλικά υπό την τεχνική ηγεσία του Νταμίρ Κάναντι.

Μπορεί να μπήκε αποστολή και να προτιμήθηκε τώρα που προέκυψαν πολλές απουσίες (με την εξαιρετική παρουσία του διδύμου Χατζηισαΐα - Ρισβάνη ο οποιοσδήποτε θα είχε δυσκολίες να βρει χώρο), αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο Αυστριακός προπονητής τον προτίμησε συμπεριλαμβάνοντάς τον στην αποστολή κι αφήνοντας εκτός έναν επαγγελματία όπως ο Πολίντορο Ζούνιορ.

Μάλιστα, κατά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι ενδεικτικό ότι στην Τούμπα ήταν πέντε παιδιά που ήλθαν από τις ακαδημίες του Ατρομήτου.

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στρούγγης, ο Μπαστακός, ο Νάτσος, ο Λαζαρίδης από την πλευρά του Ατρομήτου κι ο Λημνιός από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Εξάλλου, η Κ20 των Περιστεριωτών "υπόσχεται" συνέχεια στην παραγωγή ταλέντων, καθώς είναι στη δεύτερη θέση (μαζί με αυτή του ΠΑΟΚ) στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή. Βέβαια, όπως και από την πρώτη, έτσι κι από τη Νέων δεν υπάρχει εκπροσώπηση σε εθνικό επίπεδο μέχρι στιγμής...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ